Haber Detayı
01 Ocak 2019 - Salı 11:00 Bu haber 7089 kez okundu
 
Beyşehir’de Kar'da Doğa Yürüyüşü
BEYŞEHİR-Beyşehir'de, doğaseverler kar üzerinde doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi. Beyşehir Belediyesi evsahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen 2018 yılının son doğa yürüyüşü etkinliği ilçeye bağlı Kurucuova Mahallesi’nde gerçekleştirildi.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de Kar'da Doğa Yürüyüşü

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, doğaseverler kar üzerinde doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.
Beyşehir Belediyesi evsahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen 2018 yılının son doğa yürüyüşü etkinliği ilçeye bağlı Kurucuova Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 
Beyşehir’in simgesi olan Anamas Dağı’nın eteklerinde İslibucak mevkisinde düzenlenen etkinliğe Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Doğa Yürüyüş Topluluğu ve Karatay Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu’na mensup 47 doğasever katıldı.


Beyşehir Belediyesi Sosyal Etkinlikler Sorumlusu ve Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, doğaseverleri 2018 yılının son etkinliğinde buluşturan Anamas Dağı Musalla İslibucak Doğa Yürüyüşü’nün zaman zaman kar yağışı altında gerçekleştiğini vurgulayarak, “Katılımcılarımız bin 400 metreden bin 700 rakıma doğru karlı zemin üzerinde sedir ormanlarının arasında 11 kilometrelik parkurda yürüyüşünü gerçekleştirdi. Etkinliğimizde doğaseverlerimiz hem kendi sağlıkları için yürüdü, hem de kar eğlenceleriyle dolu keyifli anlar yaşayarak bölgenin doğal güzelliklerini yakından görme imkanı buldu. 2018 yılının doğa yürüyüşü etkinliklerini bu son aktivitemizle tamamlamış olduk. Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun Bey’e yıl içerisinde Belediye olarak sosyal etkinliklerimize verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz 2019 yılında da durmadan devam edecek” dedi.


Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği ile birlikte işbirliği içerisinde hareket ederek 2018 yılında da çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliklere  imza attıklarını belirterek, “İlçemizin tanıtılması, doğal güzelliklerimizin yakından görülmesi amacıyla da gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklere dönemimizde ayrı bir önem verdik. 2018 yılında bu kapsamda ilçemiz sınırları içerisinde ve ilçe dışında toplam 53 doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirmiş olduk. Bu anlamda derneğimize de katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Doğa dostu herkesi ilçemizi bu tür etkinlikler vesilesiyle görmeye, yaşamaya çağırıyoruz” dedi

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Kar'da, Doğa, Yürüyüşü, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı