Haber Detayı
31 Aralık 2018 - Pazartesi 11:10 Bu haber 5641 kez okundu
 
e-Twinning Ateşi Beyşehir’de Yandı
BEYŞEHİR - e-Twinning gönüllüleri ateşlerini Tarih ve Şehir teması ile Beyşehir’de yaktı.
Eğitim-Kültür Haberi
e-Twinning Ateşi Beyşehir’de Yandı

BEYŞEHİR - Konyalı bir grup öğretmeninin yürüttüğü ‘e-Twinning Ateşi Her Yerde’ projesi her ay başka bir tema ile Konya’nın ilçelerini tanımak İçin yola çıktı. Şimdiye kadar Selçuklu ve Karapınar’da yapılan etkinliklere, Aralık ayında tarihi ile büyük bir geçmişe sahip olan Konya’mızın nadide ilçesi Beyşehir ev sahipliği yaptı. Tarih ve şehir  konulu etkinliklere çok sayıda öğretmen, öğrenci, veli ve STK katıldı.


 
Etkinliklere, Beyşehir Şehit Nazım Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı. Şehit Nazım Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni olan Altan Ateş ,”Beyşehir’in tarihi mekanlarını görmek ve ortaklarımıza anlatmak bu ayki amacımızdı. Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Birimi sorumlusu Metin Yılmaz rehberliğinde, öğretmen, öğrenci, velilerimizden oluşan 80 kişilik grup Eşrefoğlu Camisi’ni ve Taşköprü’yü gezdi.

Daha sonra Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi konferans salonunda İngilizce Öğretmeni Serkan Daldal tarafından, Beyşehir’in tarihi hakkında  sunum yapıldı ve sonrasında öğle yemeği yenildi. Öğle yemeğinden sonra Hitit döneminden kalma  Eflatun Pınarı gezildi ve tarihi anlatıldı. 

Son olarak Sonsuz Şükran Köyü ziyareti yapılarak köyün kurulma amacı, faaliyetleri ve festivalleri tanıtıldı, Sonsuz Şükran Köyü’nde Müzik Öğretmeni Tayfun Korkmaz tarafından misafirlerimize mini bir konser de verildi ve etkinliğimiz sonuçlandı. ” dedi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: e-Twinning, Ateşi, Beyşehir’de, Yandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı