Haber Detayı
01 Ağustos 2018 - Çarşamba 11:17 Bu haber 7926 kez okundu
 
Beyşehir’de Karadeniz Rüzgarı
BEYŞEHİR - Karadeniz müziğinin sevilen gruplarından İmera, Konya’nın Beyşehir ilçesinde verdiği konserde adeta Karadeniz rüzgarı estirdi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Karadeniz Rüzgarı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Beyşehir Göl Festivali kapsamında  gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor. On gün süreli festival çerçevesinde, her akşam bir başka sevilen sanatçı ya da grup sahne aldığı göl kenarındaki festival meydanında alanı  dolduran hayranlarına seslendirdiği eserlerle müzik ziyafeti çekiyor.  

         Festival kapsamında düzenlenen konser programının konuğu Grup İmera oldu. Karadeniz müziğinin son yıllarda yetiştirdiği en beğenilen topluluklarından olan Grup İmera, Beyşehir’de sevenleriyle buluştu. Festival alanını hınca hınç dolduran Beyşehirliler, konsere büyük ilgi gösterdi. Beyşehir’in yanısıra Konya, çevre il ve ilçelerden de konser programı için Beyşehir’e  gelenler,göl kenarındaki etkinlik alanında coşku ve eğlence dolu saatler yaşadı. Grup İmera, konserde sevilen şarkılarının yanısıra, grup üyelerinin kendilerine has yorumları ile seslendirdikleri eserlerden oluşan geniş bir repertuarı Beyşehirliler’in beğenisine sundu. ‘Bitmeyen Sevda, İmera Fera, Emri Olur, Vazgeçtim’ gibi dillerden düşmeyen şarkılarıyla dinleyenleri Karadeniz ezgilerine doyuran Grup İmera, alanı dolduran müzik severleri coşturdu.

        Sanatçıların söyledikleri şarkılara konseri izlemeye gelen gençler de eşlik etti.  Grup İmera’ya seslendirdikleri şarkılarda eşlik eden sevenleri, grup solistlerinin sahnedeki kemençe ve tulum şovları eşliğinde alanda horon teperek gönüllerince eğlendi, bu esnada bol bol özçekim yaptı. Sahnede yaklaşık iki saat kalan üstün sahne performansı ile dikkat çeken İmera Grubu, alanı dolduranların büyük beğenisini kazandı. Grup solistleri konserin sonunda uzun süre alkışlandı.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konser programı sonunda Grup İmera’ya fotoğraflarının yer aldığı bir  tablo hediye etti. Özaltun, festival kapsamında düzenledikleri konser programında Grup İmera’yı Beyşehir’de görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek Beyşehirliler’e de konser programına gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti; “Sizlerin mutluluğu bizlerin de mutluluğu. Benim ülkemin Karadeniz’i de, İç Anadolu’su da, Akdeniz’i de, Marmara’sı da çok güzel; Türkiye’nin her bir karesi mükemmel, harika… Değerli sanatçılarımızla Karadeniz bir başka güzel. İmera Grubu’nu ilk defa canlı olarak izliyoruz. İlk kez izlememize rağmen çok hoşnut ve mutluyum” diye konuştu.

         Özaltun, alanı dolduran müzikseverlerden gelen yoğun istek üzerine Grup İmera’yı bu yıl içerisinde düzenleyecekleri  bir başka konser programında bir kez daha Beyşehir’de misafir etmek istediklerini sözlerine ekledi.

        Bu arada, festival kapsamında Grup İmera konseri öncesinde gerçekleştirilen animasyon gösterileri ile ünlü sunucu ve şovmen Doğukan Alsay’ın sahnedeki renkli görüntüler oluşturan şov programı da alanı dolduranlar tarafından ilgiyle izlendi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Karadeniz, Rüzgarı,
Yorumlar
Haber Yazılımı