Haber Detayı
26 Ekim 2017 - Perşembe 10:15 Bu haber 4516 kez okundu
 
Beyşehir’de Kınalı Kuzular, Asker Ocağına Dualarla Uğurlanıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir’e bağlı mahallelerde 1997/4 Tertip olarak vatani görevini yapacak asker adayları gerçekleştirilen asker uğurlama gecesi programlarıyla dualar edilerek güle oynaya kışlaya gönderiliyor.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Kınalı Kuzular, Asker Ocağına Dualarla Uğurlanıyor

BEYŞEHİR - İlçeye bağlı Esence Mahallesi’nde düzenlenen asker uğurlama gecesine Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da katıldı.

       Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ile mahalle muhtarlarının kendisine eşlik ettiği Başkan Özaltun, burada yaptığı konuşmada, asker ocağının Türk Milleti için Peygamber Ocağı niteliğinde olduğuna vurgu yaparak, “Anne ve babalarımız, evlatlarını asker ocağına yani Peygamber Ocağı olarak gördükleri bu yuvaya ‘ya şehit ol, ya gazi’ diyerek gönderir. Türk Milleti asker doğar, asker yaşar ve asker ölür. Askerlerimiz olmazsa, biz burada uyuyamayız. Askerlik bir nöbet değişimidir, dün bizler bu nöbeti tuttuk. Daha sonra çocuklarımız bu kutsal nöbeti tutacak” dedi.

        Asker adaylarının sağlık ve sıhhat içerisinde vatan görevini yapacağı kışlasına gidip gelmesi dileğinde bulunan Özaltun, “Aynı coşkuyla, mutlulukla da Cenab-ı Allah, onları karşılamayı nasip etsin inşallah. İnşallah onların burunları kanamasın, Allah’ım onları dualarımızla korusun. Hep şunu söylüyoruz;  Çanakkale’de ve 15 Temmuz’da olduğu gibi minarelerimizden ezan seslerinin susturulmaması adına canımızı hep beraber feda etmeye hazırız. Biz de söylüyoruz; kefenimizi giydik de çıktık. Bu vatan uğruna şehadet şerbetini içmeye hazırız. İnşallah, Allah’ım bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Anne ve babalarımıza böyle evlatlar yetiştirdiği için teşekkür ediyorum. Biz güçlü isek sizlerin sayesinde güçlüyüz. Bu vatanın bayrağını inşallah çok daha fazla şekilde ileriye taşıyacağız. Vatan, sizlere minnettardır” dedi.

      Başkan Özaltun, konuşmasının ardından asker adaylarına Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

         Asker uğurlama gecesi kapsamında düzenlenen eğlenceye,  asker adayları ve aileleri ile mahalle sakinleri de katıldı. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Kınalı, Kuzular,, Asker, Ocağına, Dualarla, Uğurlanıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı