Haber Detayı
12 Şubat 2020 - Çarşamba 12:44 Bu haber 5024 kez okundu
 
Beyşehir’de Kitap Festivali coşkuyla açıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kitap Festivali, Beyazpark Kültür Sanat Merkezinde açılışı yapıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Kitap Festivali coşkuyla açıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kitap Festivali, Beyazpark Kültür Sanat Merkezinde açılışı yapıldı.

Beyşehir’de Kültür Sanat Merkezindeki açılışa Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, İlçe Emniyet Müdürü Salih Erdem, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Yağcıoğlu, STK’lar, Meclis Üyeleri, Siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve yazarlar katıldı.

Festivalde Beyşehirli yazarların yanısıra, ülke genelinden eğitimci yazarlar, polisiye roman yazarları ve tarihçi yazarlarda yer aldı.

Ünlü yazar ve yayınevlerinin katıldığı Beyşehir Kitap Festivali’nde birçok ünlü yazar kitaplarını imzalayarak, okurlarıyla söyleşilerde bulundu. Açılışı yapılan Kitap Festivalinde hafta boyunca çocuklara ve yetişkinlere yönelik çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Açılışa katılan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır okumanın Beyşehir’de alışkanlık haline gelmesini vurgulayarak ilçedeki vatandaşlarımızın tüm dünyadan, tüm olaylardan haberi olsun dedi.

“Beyşehir’de okumak alışkanlık haline gelsin, dileğim o!”

Başkan Bayındır, kitap fuarındaki konuşmasında şu açıklamalarda bulundu. “Önce bize kitabı sevdirme, kitabı sevme, Dünyadan haber almak ve yaşam biçimlerini anlama adına bizlere bugün yapacağınız bu açılışla, kitap fuarımıza siz değerli yazarlarımızın emeğini takdirle karşıladığımı söylemek istiyorum. Kitap okumalıyız. Değerli hocam hep öğrencilerine onu anlatıyor zaten. İnşallah Beyşehir’in insanı okusun. Dünyadan haberi olsun, yaşamdan haberi olsun, birlikte iyi şeyler yapalım. Bu alışkanlık haline gelsin Beyşehir’de dileğim o! Ressamları, şairleri, heykeltıraşları bu doğa cenneti Beyşehir’e her zaman davet ettik, davet etmeye devam edeceğiz. Bu konuda destek veren, yardımlarını esirgemeyen Milli Eğitim Müdürüme ve bütün eğitim camiamıza sonsuz teşekkür ediyorum. Sizler değerli yazarlarımız, öğretmenlerimiz, hepsini saygıyla selamlıyorum, bu anlamlı açılışa katılan tüm herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Keskin, “Mayıs ayında daha büyük bir kitap fuarı olacak”

Kitap fuarı açılışında organizasyon danışmanı Barış Keskin fuar hakkında bilgiler vererek açıklamalarda bulundu.
Keskin, “Belediyemizin desteğiyle bugün resmi açılışımızı yaptık. Başkan beyimizin, Milli eğitim müdürümüzün, Emniyet müdürümüzün katılımıyla. Fuarımız bugün itibariyle bütün kitlesellerimizin hizmet vermeye başladı. 20 yazarımız var fuarımız da toplamda 6 tane yerelden eğitimci katılımcı yazarlarımız var. Dışarıdan gelen 14 yazarımız var. Okullarımız da söyleşiler, atölyeler yapacaklar yazarlık üzerine, bunu şimdiden bilgisini vereyim. Mayıs ayına daha büyük konseptli fuar hazırlığı yapacağız. Ona yetiştirmek üzere de bir öykü yarışmamız olacak. İki kategoride de ödüllü bir öykü yarışması, yarışmamızın sonucunda da çıkan eserlerden de güzel bir Beyşehir'e kitap armağan edeceğiz. ‘’Beyşehir'e bir öyküm var’’ isimli bir kitabımız, tamamen yerelden katılan Beyşehirli kitapseverlerin, okurların, oluşturacağı öykülerden oluşacak kitabımız. Beyşehir'e böyle bir hediyemiz olacak. Fuarımız bugün itibariyle aktif ayın 18’ne kadar kitapseverlere açıktır. Sabah 09.00 açılış saatimiz. Akşam 19.00'a kadar hizmet vermekte yaklaşık 8 bin kitabımız var her türden kitaplar. Test kitaplarımız, çocuklarımıza yönelik kitaplar, yetişkinlerimize yönelik kitaplar, güncel romanlarımız, büyük yayın evlerimizin tamamının kitapları var. Bu arada belediyemizin desteğiyle buradayız. Belediyemize ayrıca bir teşekkür diyorum. Hem kitapseverler adına hem de kendi adımıza. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu alan da bize verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. Güzel bir fuar olmasını diliyorum.”

Beyşehir Kitap Festivali Milli Egemenliğin 100. Yılında başladı

Atatürk kitapları yazarı Arif Basar yapılan bu anlamlı açılışın Milli Egemenliğin 100. Yılında olmasına dikkat çekerek egemenliğimizin 100. Yılında, böyle bir etkinliği başlatmasından mutlu olduğunu söyledi. Atatürk’le ilgili 9 eseri olduğunu belirten Başar, Çocukluluğundan ölümüne kadar Sakarya savaşı, Çanakkale savaşı bunların içinde olduğunun altını çizdi.
Basar yaptığı konuşmada, “Beyşehir’de ilk defa düzenlenen bu fuarı, Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde Beyşehirli çocuklarımız gençlerimiz ailelerimiz kitapla tanıştı, okumayla tanıştı, ülkemizin geleceği, hele milli egemenliğimizin 100. yılını kutladığımız. Milli egemenliğimizin 100. Yılında, böyle bir etkinliği başlatması beni son derece mutlu etti. Bir yazar olarak çocuklarımızın geleceğini, ülkemizin geleceğini, düşünerek böyle etkinliklerin olması beni son derece mutlu etti.
Çocuklarımız ve gençlerimiz için Cumhuriyetin ve bu Cumhuriyetin geleceğini, iyi anlamaları için gençliğe hitabeyi ezberlemeden, duyumsayarak öğrenmelerini rica ediyorum. Bu çok önemli çünkü Nutuk’ un son cümlesi gençliğe hitabenin son cümlesi ‘’Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.’’ cümlesi Mustafa Kemal’ in bu asaletin önemi çok önemli. Türk milleti tarihi boyunca 7000 bin yıllık tarihi boyunca hiçbir millete köle olmamış, hiçbir milleti köle kullanmamış.
Bir milletin evladı olduğumuz için, o asaletiniz damarlarımızda akan o asil kan, işte bizim emperyalistlere karşı mücadele verdiğimizin karşılığıdır. En son bunu bildirmek istedim bu asil kana her zaman gençlerimizin sahip olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kitap festivali süresince yazarlar okuyucularla şöyleşi yapacak ve kitaplarını imzalayacaklar.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Kitap, Festivali, coşkuyla, açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı