Haber Detayı
23 Şubat 2018 - Cuma 09:15 Bu haber 4776 kez okundu
 
Beyşehir'de Kitap Okuma Projesi Devam Ediyor
BEYŞEHİR - “Oku Ki Geliş, Anla Ki Değiş” Projesi Beyşehir’de, öğrencilere küçük yaşlardan itibaren kitap okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla İlçe Kaymakamlığının öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015 yılından beri devam ettirilen bir proje.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Kitap Okuma Projesi Devam Ediyor

BEYŞEHİR - Beyşehir’de, öğrenim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinde kitap okuma konusunda farkındalık çalışmaları yaparak öğrencilerde okuma kültürü oluşturmak, okumaya başlayan öğrencilerin okumayı alışkanlık haline getirmelerini sağlamak,  öğrencilerin muhakeme etme, güzel Türkçemizi inceliklerine göre kullanma yeteneklerini geliştirmek ve sınav başarılarını artırmasına yardımcı olmak amacıyla 2015 yılında başlatılan projede, öğrenciler her gün okulda 20 dk. kitap okuyorlardı.

      Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; “Kaymakamlığımızın himayelerinde okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığını kazandırmak, okuduğunu anlamak ve düşüncelerini yazıya dökebilme becerisini geliştirmek üzere ilçemiz genelinde tüm öğrencilerimiz için 2015 yılında kitap okuma projesi başlatmıştık. Liselere Geçiş Sınavı (LKS) ve Üniversiteye Geçiş Sınavlarında (YKS) okuma alışkanlığı kazanmış öğrencilerin ağırlıklı olarak daha başarılı olduğu görülmektedir. Biz de buna yönelik olarak öğrencilerimize gireceği çeşitli sınavlarda avantaj kazandıracak olan uygulanmakta olan okuma projesini, 2017-2018 eğitim öğretim yılının 2. döneminden itibaren her gün bir ders saati olarak uygulamaya başladık’’ dedi.

      Ayrıca Konuk konuşmasında, "çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğinin altını çizerek, “Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçmiş yıllarda da uyguladığımız  “OKU Kİ GELİŞ, ANLA Kİ DEĞİŞ” projesi ile çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve erken yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak istiyoruz. Burada bizimle, kitap sevgisinin gelişmesi noktasında paydaş olan Kaymakamımız Yusuf Özdemir’e, anne, baba ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Kitap, Okuma, Projesi, Devam, Ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı