Haber Detayı
16 Mart 2020 - Pazartesi 16:25 Bu haber 5696 kez okundu
 
Beyşehir’de Koronavirüse karşı üst düzey çalışmalar devam ediyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, koronavirüse (Kovid-19) karşı güvenlik önlemleri kapsamında ilçenin tüm noktasında dezenfekte çalışmalarına başladı.
Sağlık Haberi
Beyşehir’de Koronavirüse karşı üst düzey çalışmalar devam ediyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, koronavirüse (Kovid-19) karşı güvenlik önlemleri kapsamında ilçenin tüm noktasında dezenfekte çalışmalarına başladı.

Beyşehir belediyesi hizmet binasında insanların yoğun olarak temasta bulunduğu kapı kolları, pencere kolları, masalar, tuvaletler ve buna benzer alanlarda dezenfekte çalışmasının yanısıra tüm mahallelerde yollarda ve çöp konteynerlerinde dezenfekte çalışmaları yapılarak koronavirüse karşı önlemler alındı.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır devletin gerekli tedbirleri önceden almasıyla ülke genelinde huzurlu bir ortamın bulunduğunu belirterek, "Belediye olarak bizde tedbir ve önleyici eylem planı uygulamaya başladık“ dedi.

İlçe halkına tavsiyelerde bulunan Başkan Bayındır konuşmasında, “Dünyayı kasıp kavuran koronavirüsle ilgili tavsiyelerimiz var. Sağlık il müdürlüğümüz, sağlık ilçe müdürlüğümüz, hastanelerimiz, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyemiz ortak hareketle, kamu kurum kuruluşları dâhil, okullarımız dâhil, umumi, ortak kullandığımız alanlar dahil, ilçemizde gereken yerlere yetkili ve görevli arkadaşları atadık. Beyşehir merkezinden köylere kadar, bir çalışmanın içindeyiz. Devam da ediyoruz. Umreye giden vatandaşlarımız Beyşehir’imizden epeyce var. Belli bir süre 14-15 günlük karantinalardan sonra geleceğini düşünüyoruz. Yapılan uygulama doğru, bizler samimi insanlarız ama bugünler de bu samimiyete bir ara vermek zorundayız. Kontrollü olarak, ziyaretleri azaltmamız gerekir. Hoş geldine gitmelerimiz vardır, hasta ziyaretlerine gitmelerimiz vardır. Bunlardan daha ziyade telefonlarla arayarak dilekleri iletmemiz gerekir. Farkına varmadan enfeksiyonlara sebep olma tehlikemiz var. Biz bu virüsün hakkından Türk milleti olarak geliriz.

Evimizden başlayarak, çoluğumuza çocuğumuza torunumuza, mahallemize, ailemize, çevremize zararlı olmamak için yapılması gerekenleri benim milletim biliyor zaten, o yüzden biz de yine tekrar bütün kurum kuruluşlarla beraber üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve yapmaktayız. Sağlık Bakanımızın güncel verdiği bilgilerden dolayı, Türk milletinin ve kamuoyunun bu doğrultuda kendisi ile ilgili düşünceleri olumludur. Sağ olsun Sağlık Bakanımız gece demeden gündüz demeden sürekli vatandaşlarımızı uyarılarla uyarmaya çalışıyor. Okullar kapandı AVM’lere koşmayalım. Çocuklarımız mutlaka sıkılacaktır ama bu süreci biraz sabırla, biraz kitap okuyarak, kendi bünyelerinde evlerinde çözsünler derslerine daha iyi yoğunlaşsınlar. Çok terleyip soğumasınlar havalarda iyi değil, yani bu ufak bir yerden başlayıp bir yere gidebilecek kadar bir virüs. Bunu mümkün mertebe vücudumuzdan, ülkemizden uzakta tutmakta ve birlik olmakta yarar var. Okullarımız kapandı haydi düşelim yollara AVM’ler, Konya, Antalya, şurası, burası demeyelim. Bu devreyi sakinlik içinde dinginlik için de geçirelim, vücudumuzu yormayalım. Birbirimize zara vermeyelim el ele kol kola bu işin içinden çıkalım.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Koronavirüse, karşı, üst, düzey, çalışmalar, devam, ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı