Haber Detayı
16 Mart 2020 - Pazartesi 16:56 Bu haber 4851 kez okundu
 
Cemaatle namaza ara verildi
BEYŞEHİR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs sebebiyle cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini açıkladı.
Güncel Haberi
Cemaatle namaza ara verildi

BEYŞEHİR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs sebebiyle cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, düzenlediği basın toplantısında, Din İşleri Yüksek Kurulunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle cuma ve vakit namazlarıyla ilgili aldığı kararı açıkladı.

Yeni tip koronavirüsün bulunduğu ortamda insandan insana hızlı bir şekilde yayılarak çok kısa sürede salgın haline geldiğini belirten Erbaş, Türkiye'de vaka sayısının artmaya başlamasının yanı sıra kamu otoritesi tarafından tedbir amacıyla insanların bir araya geldiği organizasyonların iptal edildiğini hatırlattı.

Yaşanan bu olağanüstü durum dikkate alındığında cami ve mescitlerde namazların cemaatle kılınmaya devam edilmesi durumunda virüsün yayılma riskinin artabileceğine dikkati çeken Erbaş, şöyle devam etti: 
"Bu itibarla temel gayelerinden biri de insan hayatını korumak olan İslam dini, insanların hayatını tehlikeye atacak uygulamalara asla cevaz vermez. Nitekim Peygamber Efendimiz, 'Bir yerde veba hastalığı çıktığını duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde veba hastalığı çıkarsa o bölgeden de ayrılmayınız.' buyurarak karantina uygulamasına dikkat çekmiş, 'Bulaşıcı hastalık taşıyan kişi, sağlam kişinin yanına gitmesin.' buyurarak salgın hastalıklara karşı tedbirli olmanın gereğini vurgulamıştır" dedi.

Vatandaşların cuma günleri toplu şekilde namaz kılmak istemeleri durumunda nasıl tedbirler alınacağının sorulması üzerine de Erbaş, şunları kaydetti: "Cami görevlilerimiz gerekli tedbirleri alacak. Cemaatle namaz kılınmayacak, cuma namazı zaten kılınmayacak. Müslüman kardeşimiz eğer cami yakınındaysa, camide namaz kılmak istediyse ferdi olarak camiye gidip namazını kılabilir. Bu süreçte çok titiz bir şekilde tüm camilerimiz ve mescitlerimiz de hijyenik ortamın sağlanması noktasında elden geçirilecek ve temizlenecek. Zaten bunlar öteden beri yapılıyor" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Cemaatle, namaza, ara, verildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı