Haber Detayı
04 Temmuz 2018 - Çarşamba 12:30 Bu haber 9501 kez okundu
 
Beyşehir’de Mali Af Ve Uygulanması Konulu Seminer
BEYŞEHİR - Beyşehir Ticaret Odası ve Vergi Dairesi tarafından mali af ve uygulanması konulu seminer düzenlendi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’de Mali Af Ve Uygulanması Konulu Seminer

BEYŞEHİR - Beyşehir Ticaret Odası ve Vergi Dairesi işbirliği ile, 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile getirilen mali af ve uygulanması konulu seminer, Öğretmenevi salonunda düzenledi.

         Seminerin açılış konuşmasını yapan Konya Gelir İdaresi Başkanı Musa Kazım Ünver; “7143 sayılı yeniden yapılandırma kanunu sizlere anlatmak için mesai arkadaşlarımızla sizlerin karşısına geldik. Kanun hakkında benim söyleyebileceğim hususlardan biri çok geniş kapsamlı bir kanun. Bu nedenle meslek mensubu arkadaşlardan ricamız ve temennimiz, müşavirliğini yaptıkları, defter ve belgelerini tuttukları mükellefleri sağlıklı bilgilendirmede bulunup, maksimum şekilde bu kanundan yararlanmalarını sağlamalarıdır.”


       Ünver konuşmasında; “Kanunun iki temel başlıktan birisinin kesinleşmiş alacaklardır. Burada benim belirteceğim bir husus ödemelerin peşin yapılandırma tercihinin kullanılmasıdır. Peşin yapılandırmada Yüzde 90’ı bulan YÜFE’nin ortadan kalması söz konusudur, bu çok ciddi avantaj sağlamaktadır.  7143 Nolu Kanunla ilgili bütün vergi dairesi personelinin emirlerinde olduğunu belirtti. Ünver, yapılandırma konusunda yazılı müracaat zorunluluğu olduğunu, benim sizlere acizane önerim yazılı müracaatta tüm borçlar şeklinde bir tercih işaretleri müracaat etmenizdir. Bu şekilde ilerde doğabilecek sorumlulukları vergi dairelerine atmış olun. Vergi daireleri sizin borçlarınızı bir ödeme takvimine bağlamış olsun. Ünver Yapılandırma başvuruları 31 Temmuz 2018 tarihi akşamına kadar yapılabileceğini belirtti”.


          Açılış konuşmasının ardından; Konya Vergi Dairesi Grup Müdürleri Behsat Er ve Eyüp Yılmaz 7143 sayılı yapılandırma kanunu ile ilgili geniş bir sunum gerçekleştirdiler.
         Seminere Konya Vergi Dairesi Müdürü Musa Kazım Ünver, Beyşehir Vergi Dairesi Müdürü Hacı Gönülal, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Oda Başkanları, Mali Müşavirler ve vergi dairesi personeli katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Mali, Af, Ve, Uygulanması, Konulu, Seminer,
Yorumlar
Haber Yazılımı