Haber Detayı
22 Mart 2019 - Cuma 10:42 Bu haber 7684 kez okundu
 
Beyşehir'de Nevruz Coşkusu
BEYŞEHİR - Beyşehir Ülkü Ocakları Nevruz Bayramı dolayışla program düzenledi.
Güncel Haberi
Beyşehir'de Nevruz Coşkusu

BEYŞEHİR - Beyşehir Ülkü Ocakları Nevruz Bayramı dolayışla program düzenledi.

Ülkü Ocakları Beyşehir Başkanlığı tarafından Beyşehir Gölü kıyısındaki festival meydanında nevruz bayramı etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın eşliğinde göl kıyısındaki Vuslat Parkı'nda oluşturulan kortej eşliğinde yürüyüşle başlayan etkinlikte, katılımcılar yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlarken, sembolik olarak çekiçle örs üzerinde demir dövdü.

Ülkü Ocakları Beyşehir Başkanı Altuğ Gültekin, yaptığı konuşmada, baharın habercisi nevruz bayramının 4 bin 656 yılını kutlamak için biraraya geldiklerini vurgulayarak, " Nevruz ,yeni gün anlamını taşımaktadır. Baharın müjdecisi, toprağın uyanışının, bolluk ve bereketin habercisidir. Çin Settinden Viyana Kapılarına, Issık Gölünden Tuna nehrine kadar tüm Türk yurtlarında coşkuyla kutlanan, milli ve manevi değerimiz olan nevruzun, Kadim Milletimize huzur, bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Kadim Türk Milletimizin Ergenekondan çıkışını da temsil eden nevruzun, önemini anlamak kavramak ve bunun şuuruna erişmek, gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin vazifesidir" dedi.

Etkinliğe, MHP Beyşehir İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş, Cumhur İttifakı Beyşehir Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, ülkücü gençler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Nevruz, Coşkusu,
Yorumlar
Haber Yazılımı