Haber Detayı
24 Şubat 2018 - Cumartesi 08:32 Bu haber 4938 kez okundu
 
Beyşehir'de Okuryazarlık Seferberliği
BEYŞEHİR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir başkanlığında, mahalle muhtarları ve din görevlileriyle toplantı yapıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Okuryazarlık Seferberliği

BEYŞEHİR - Kaymakam Yusuf Özdemir; ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde, İlçe genelinde Okuma Yazma Seferberliği kapsamında yürütülecek, çalışmalar ve bu kapsamda vatandaşlarımıza okuma yazmaya yönelik eğitim çalışmalarının usul ve esasları hakkında bilgilendirme amaçlı toplantılar yapmaya devam ediyoruz’ dedi.

         Kaymakam Özdemir; Bu toplantılar vasıtasıyla okuryazarlık seferberliğinin kamuoyuna tanıtıldığını ayrıca bütün tarafların bu konu ile ilgili üstlenecekleri görev ve sorumlulukları da karşılıklı olarak değerlendireceklerini belirtti.

         Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, “Okuryazarlık Seferberliği” kapsamında Beyşehir’de yürütecekleri çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirerek, Beyşehir’de okuma-yazma bilmeyenler için ihtiyaca binaen çeşitli merkezlerde kurslar açılacağını belirtti.

           Kaymakam Özdemir, ‘okuma yazma seferberliği konusunda herkesin üstüne düşen görevi mutlaka yapması gerektiğinin altını çizerek, "Eğitimde feda edilebilecek hiç bir fert yoktur felsefesiyle hareket etmemiz lazım. Dolayısıyla muhtarlarımız köyde, imamlarımız camide, komutanımız birliğinde, öğretmenlerimiz görev yaptıkları köylerde, çevremizde okuma yazma bilmeyen ve öğrenmek isteyen insanlar varsa onları bu okuma yazma kursuna getirmemiz ve okuma yazma öğretmemiz lazım. Bu konuda köy ve mahalle muhtarları da bölgelerindeki okuma yazma bilmeyenleri tespit etmelidir. İlçemizde okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması adına bu hususta muhtarlarımıza, kurum müdürlerimize, toplumun geniş kesimlerine kısacası hepimize çok büyük görevler düşüyor’ diyerek katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Okuryazarlık, Seferberliği,
Yorumlar
Haber Yazılımı