Haber Detayı
21 Mart 2017 - Salı 15:38 Bu haber 7453 kez okundu
 
Beyşehir'de "+1 Farkla Aranızdayız" Etkinliği
BEYŞEHİR - Beyşehir’de 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
Güncel Haberi
Beyşehir'de

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, bulunan down sendromlu öğrenciler, kent merkezinde faaliyet gösteren bazı alışveriş merkezi ve marketlerde farkındalık oluşturmak için çalıştı.

Burada, "+1 farkla aranızdayız" yazılı tişörtleri giyen down sendromlu öğrenciler, AVM ve marketlerinde kasiyerler le birlikte çalıştı, müşterilerin satın aldığı malzemeleri poşetleyerek sahiplerine teslim etti.

Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü  Mehmet Aytekin, yaptığı açıklamada, dünya gününde gerçekleştirilen etkinliklerin, bu genetik farklılığın tanınmasına yardımcı olduğunu belirterek, "Halkı bilinçlendirme, algıda farkındalık oluşturabilmek amaçlı olarak ilçemiz merkezindeki alışveriş merkezi ve marketlerimizde bugün down sendromlu öğrencilerimizi çalıştırıyoruz. Bugün, onlar çalışarak hem aramızda olduğunun, hem de engellerinin olmadığını kanıtlamak için buradalar. Onları çok seviyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra çarşıda gezerek vatandaşlara el broşürü dağıttı. Çarşıda Belediye Başkanı Murat Özaltun’la karşılaşan çocuklar, başkanla kucaklaştılar.

Başkan Özaltun; “21 Mart Dünya Down Sendrom Gününde, bizlere ziyarette bulup yine duygusal anlar yaşatan Hayriye kızımız ve down sendromlu bireylerimiz başta olmak üzere Ailelerimizin de gününü kutluyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, "+1, Farkla, Aranızdayız", Etkinliği,
Yorumlar
Haber Yazılımı