Haber Detayı
04 Temmuz 2017 - Salı 10:30 Bu haber 4386 kez okundu
 
Beyşehir'de Sinekle Mücadele Sürüyor
BEYŞEHİR - Beyşehir’de, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşların şikayetine konu olan sinek ve uçkunla mücadele çalışmaları da ilçenin her noktasında yoğunluk kazandı.
Yaşam Haberi
Beyşehir'de Sinekle Mücadele Sürüyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan sinekle mücadele ekiplerinin larva dönemi başlangıcından itibaren başlattığı çalışmalar, yaz döneminin gelmesi ile birlikte hızlandı.

       Beyşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Uslu, yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Havaların ısınmasıyla birlikte ilçe genelinde sinek sorunu yaşanmayan bir dönem oluşturabilmek için  bu konuda çalışma yürüten ekiplerin adeta seferberlik ilan ettiğini belirten Uslu,  vatandaşların da kendilerine yardımcı olması halinde sinekle mücadele konusunda daha etkin ve  başarılı sonuçlara ulaşacaklarını hatırlattı.

         Beyşehir’in Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne kıyısı olması, sazlık ve bataklık kesimlerin çok fazla bulunduğu bir coğrafyaya sahip olması nedeniyle sinekle mücadele konusunda diğer il ve ilçelere göre farklı bir konumda bulunduğuna dikkati çeken Uslu, o yüzden bu hususta daha farklı yöntem ve çalışmalar sergilemek durumunda kaldıklarına vurgu yaptı.  Sineklerin üremesine çok müsait coğrafi yapı ve konum nedeniyle Beyşehir Belediyesi olarak sinekle mücadele konusunda kurum olarak çok büyük bütçeler ayırmak durumunda kaldıklarına da vurgu yapan Uslu, yaşanan zorluklara ve teknik imkansızlıklara rağmen vatandaşların yaz döneminde  sinek rahatsızlığı ve şikayeti yaşamaması için ekip sayısını artırıp, yeni teknik imkanları seferber ederek bu hususta kurum olarak ellerinden gelen her türlü  mücadeleyi  sergilediklerini söyledi. Uslu, taşra mahallelerinde ise Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle işbirliği halinde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

        Beyşehir ve çevresinin doğal yapısı nedeniyle bu çalışmaları yürütürken çok fazla türle mücadele etmek zorunda kaldıklarına da işaret eden Uslu, her türle ayrı bir mücadele yöntemi sergilediklerini belirtti.

SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT..

        Beyşehir Belediyesi olarak Şubat ayının sonundan itibaren kara sinek, sivri sinek, çim sineği, Türkiye’de sadece bir iki yerde görülen kronomit ve similium  gibi değişik türdeki uçkunlara karşı başlatılan mücadelenin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Uslu, vatandaşlardan da şu sözlerle destek istedi:  “Mücadelemiz periyodik yürütülen çalışmalarla sürüyor.Beyşehir diğer ilçe ve yerleşim merkezleri gibi değil, bu konuda mücadele yürütülmesi gerçekten zorlu  bir coğrafyada mesai yapıyoruz. Bu konuda, başarılı olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak, bu konuda etkin bir mücadele için vatandaşlarımızın katkı ve desteğine de ihtiyaç duyuyoruz. Mücadele yürütülmesi gereken her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz. Fakat, bizlerin de gözünden kaçan, göremediğimiz, bilmediğimiz alanların ilaçlanması da büyük önem arz ediyor. Çünkü, su birikintilerinin olduğu her yerde bu mücadelenin yürütülmesi gerekiyor. O yüzden, vatandaşlarımızdan varsa bahçelerindeki, evlerinin kenarlarındaki su birikintilerini, kuyuları, sivrisinek ve diğer türlerin üreme alanı olarak değerlendirdiğimiz yerleri bizlere bildirmeleri gerekiyor. Yeni yapılan binaların bodrum katlarında dahi su birikintileri varsa, bunların da ilaçlama çalışmalarına dahil edilmesi gerekiyor. Bu bahsettiğimiz yerlerde de ilaçlama yapmadığımız takdirde, uçkunların üremesinden dolayı vatandaşlarımız rahatsız olabilirler. Belediye ekiplerimiz, çukur yerlere, su birikintilerine, köprü altlarına, kanallara, dere kenarlarına ve atılması gereken her yere  yönelik  olarak ilaçlama çalışmalarını yürütürken,buralarda biyolojik larvasit ilaçları kullanmaktayız. Ayrıca bir diğer önemli konu da, sürekli rüzgar alan bir bölgede bulunan şehir merkezimizin göle kıyısı bulunması ve lodosun da göl yönünden yerleşim merkezimize doğru esmesi de  bu konuda yürütülen ilaçlama çalışmalarını zorlaştırmakta, bazen  kısa süreli de olsa etkisiz kılabilmektedir. Dolayısıyla, bu konuda ilçemizin her noktasında  her an devamlı bir mücadele yapıldığının vatandaşlarımız tarafından bilinmesiyle birlikte, böyle durumlarda anlayış gösterilmesi en büyük beklentimizdir.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Sinekle, Mücadele, Sürüyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı