Haber Detayı
19 Nisan 2018 - Perşembe 18:39 Bu haber 7604 kez okundu
 
Beyşehir’de Turizm Haftası Etkinlikleri
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, turizm haftası kapsamında “turizmde yerel değerler” konulu sunum ve söyleşi programı ile fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Turizm Haftası Etkinlikleri

BEYŞEHİR - SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi tarafından İşletme Fakültesi Eşrefoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılışında konuşan Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mete Sezgin, 1977 yılından beri 15-22 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelinde kutlanan turizm haftasının, turizmde farkındalık oluşturmak, turizm konusunu tekrar gündeme getirmek,bir bilinç oluşturmak ve yerel halkın  da turizm olayına katılması amacıyla kutlandığını vurguladı.

       Dekan Sezgin, “Burada turizmin gerçekten yapılırken yerel faaliyetlerin, yerel yönetmenlere dikkat ederek kendi milli duruşumuzda yapılması da büyük önem arz etmektedir”dedi. Bu bakımdan son yıllarda turizm stratejilerinin hem uluslararası boyutta, hem de ulusal iç dinamitler boyutunda gelişmesinde bu stratejilerin önemi olduğunu dile getiren Prof.Dr.Sezgin, “Turizm, hem önemli bir istihdam, hem de gelir getirici özelliği olan önemli bir sektördür. Beraberinde yaklaşık 50 tür sektörü etkileyen bir yönü vardır. Bu açıdan da çok önemli bir sektördür” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından söyleşi bölümünde İstanbul Çiya Sofrası Restoranları Sahibi ve Yemek ve Kültür Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Musa Dağdeviren “Turizmde yerel mutfaklar kültürü”, Fotoğraf Eğitmeni Ertuğrul Muslu ise “Fotoğraflarla Doğa Turizmi ve Beyşehir” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

        Söyleşi bölümünün sona ermesinin ardından Turizm Fakültesi Ali Akkanat Sanat Galerisi’nde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Fotoğrafçılık Kulübü tarafından hazırlanan “Kadrajda Beyşehir” konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

       Programa, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, SÜ Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mete Sezgin, Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Acar, Ali Akkanat MYO Müdürü Öğr.Görevlisi Oktay Nar,dekan yardımcıları, akademisyenler, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Turizm, Haftası, Etkinlikleri,
Yorumlar
Haber Yazılımı