Haber Detayı
02 Mart 2017 - Perşembe 14:48 Bu haber 6955 kez okundu
 
Beyşehir’de “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” Konulu Konferans
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Konya İl Müdürlüğü tarafından “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” konulu konferans düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” Konulu Konferans

BEYŞEHİR - Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Beyşehir Yurt Müdürlüğü tarafından Feride Akkanat Kız Bloğu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Cüneyt Özşahin katıldı.

Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında düzenlenen konferansın açılışında kürsüye gelen, KYK Konya İl Müdürü Mehmet Sorgun, yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma sorununu karşılayan bir kurum olmalarına rağmen bu tür konferans, etkinlik, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlere büyük önem verdiklerini anlatarak, KYK olarak geleceğe yön verebilecek, sağlıklı düşünen, bilinçli nesilleri topluma kazandırmak için birçok faaliyetle gençlere hizmet ettik. KYK Konya İl Müdürlüğü olarak birinci dönem 4 ay süreyle 661 sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında program gerçekleştirmişiz.


Sorgun; “biz ülke olarak millet olarak bir imparatorluğun varisi, bir medeniyetin mirasçısıyız, bu nedenle biz bilgili olmak durumundayız, biz şuurlu olmak durumundayız, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalıyız, onun için programlar yapıyoruz” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Cüneyt Özşahin ise, konferansta yaptığı sunumunda, Yeni Türkiye ve yeni gelecek için yeni süreçte ülkenin her şeyden önce istikrara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “İstikrarlı bir Türkiye konusunda artık zaman kaybetmeye lüksümüz yok. Zaten, fazlasıyla bu konuda zaman kaybettik” diye konuştu.

Türkiye’de yeni bir sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu konuşmasında vurgulayan Özşahin, 1990’lı yıllarda Türkiye’de yaşanan sıkıntılı dönemlere dikkat çekti. Bu süreçte hem siyasi, hem de ekonomik yönden baskılar gördüklerini, sıkıntılar yaşadıklarını, koalisyonları ve kararsızlıkları gördüklerini anlatan Özşahin,  bununla beraber sistemin kilitlendiğine de hep beraber tanık olduklarını dile getirdi. Bugün yapılan sistem tartışmasını, Türkiye’de istikrarın sağlanmasına yönelik bir tartışma olarak düşünmek gerektiğini vurgulayan Özşahin, sistemin aslında bir araç olduğunu, amacın ise bu konuda Türkiye’yi bir adım daha ileriye doğru taşımak olduğunu ifade etti. 90’lı yıllar boyunca sistem değişikliği ile ilgili adımların atılamadığına işaret eden Özşahin, “Ama, şu son on yıllık süre içerisinde bir atılım yaptık, ama bu atılımın devam etmesi gerekiyor. O yüzden bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyuluyor. Bir an önce bunu gerçekleştirmek gerekiyor. Türkiye’nin ulaşmak istediği hedeflere kavuşması için bu konuda hızla hareket edilmesi gerekiyor” dedi.

Programın sonunda Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, KYK İl Müdürü Sorgun ile konuşmacı Özşahin’e Çini işlemeli tarihi Taşköprüyü yansıtan bir tablo hediye etti.

Konferansa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları, KYK Beyşehir Yurt Müdürü Mustafa Songül, kurum amirleri, üniversite öğrencileri katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, “Yeni, Türkiye,, Yeni, Gelecek”, Konulu, Konferans,
Yorumlar
Haber Yazılımı