Haber Detayı
01 Temmuz 2018 - Pazar 17:17 Bu haber 9896 kez okundu
 
Beyşehir'de YKS Sorunsuz Tamamlandı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçemizde 2018 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) üç oturum halinde başarı ve huzur içerisinde gerçekleştirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de YKS Sorunsuz Tamamlandı

BEYŞEHİR - Üniversite girmek için başvurulan toplam 2438 aday, Cumartesi günü sabah oturumunda Temel Yeterlilik Testi (TYT) kapsamında toplam 120 dakika, Pazar günü sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT) kapsamında toplam 180 dakika ve Pazar öğleden sonraki oturumda Yabancı Dil Testi (YDT) kapsamında 120 dakika ter döktü. YKS sınavları ilçemizde Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanlığı koordinatörlüğünde toplamda 10 okulumuzda gerçekleşmiştir.  

       Beyşehir ÖSYM Koordinatörü ve SÜ Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Acar yaptığı açıklamada “YKS sınavlarının ilçemizde gerçekleştirilmesi, hem Beyşehir’de yaşayan liselerden mezun öğrencilerimiz ve hem de aileleri açısından son derece faydalı ve mutluluk verici olmuştur. Öğrencilerimizin ve ailelerimizin iki gün süren sınavlar için Konya’ya gitmelerine gerek kalmadan Beyşehir’de sınava girme imkânlarının olması, onların sınav başarılarına ve sınavların huzur içerisinde gerçekleşmesine önemli katkı sağlamıştır. Konya ilimizin güzide şehri mavi ve yeşilin bir arada olduğu şehri Beyşehir, bu önemli sınav görevini başarıyla ve sorunsuz olarak gerçekleştirmiştir.

        Beyşehir’de Selçuk Üniversitesine bağlı İşletme Fakültesi, Turizm Fakültesi, Uygulamalım Bilimler Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. İşletme Fakültemizde 3 bölüm (İşletme Bölümü, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü ve son yıllarda yükselen değer olan Yönetim Bilişim Sistemleri) faal olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

        Beyşehir ilçesi mavi ve yeşilin buluştuğu insanların sağlık ve huzurla yaşayabilecekleri (slow city) kriterlerine tamamen uymaktadır. Öğrencilerimizin üniversite hayatını güzel bir şekilde yaşayabilecekleri bir ortam ve kaliteli bir eğitim alabilecekleri yer olarak Beyşehir en çok tercih edilen yerler arasındadır.” diyerek YKS Sınavlarına giren tüm öğrencilerimize başarılar diledi. YKS sonuçları 31 Temmuz’da açıklanacaktır.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, YKS, Sorunsuz, Tamamlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı