Haber Detayı
02 Temmuz 2018 - Pazartesi 10:21 Bu haber 16048 kez okundu
 
Samancı: Kaldığımız Yerden Projelerimize Devam Edeceğiz
BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, 24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişi gerçekleştirmiş olduklarını söyledi.
Siyaset Haberi
Samancı: Kaldığımız Yerden Projelerimize Devam Edeceğiz

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde teşekkür ziyaretlerini sürdüren Samancı, kendisine eşlik eden AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve beraberindeki partililerle ile esnafları ziyaret etti.

        Samancı, ziyaretlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, geride kalan seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi.

         24 Haziran’da yapılan çok demokratik bir seçimi geride bıraktıklarını ve vatandaşların yaptığı tercih ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan ilgi, alaka ve sevginin ne derece fazla olduğunun bir kez daha görüldüğünün altını çizen Samancı, seçmenin kendilerine verdiği mesajı ise şöyle aktardı: “Vatandaşımız yine  milletvekili seçimlerinde de dedi ki; ‘işte,  siz MHP ile birlikte  hareket edeceksiniz  ki zaten bizim bir ittifakımız  söz konusuydu. Cumhur ittifakımız vardı. ‘Bu ittifakla beraber  yola devam edeceksiniz’ şeklinde  bir mesaj oldu.  Tabi bire bir  sohbet ettiğimiz ya da  ziyaretlerimiz sırasında  bize aktarılan mevzular, yani verilen mesajlar da vardı.  Biz bu muhasebeyi kendi  içimizde yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz bundan sonra. Ama şu bir gerçek 16 yıldır AK Parti iktidarda  kaldı.  Seçimlerde her zaman olduğu gibi yine galip bir şekilde  sonuçları elde etmiş oldu.  Bu seçimde de yine aynı şekilde  yani galip  parti, ama tabi salt çoğunluk şeklinde  değil,  çoğunluk şeklinde inşallah mecliste çalışmalarına devam edecek. Tabi bize verilen mesajlar da hepimizin notunda var. Bunu da bir tarafa bırakmıyoruz.”

         Seçimlerden galip çıkan bir parti olarak hiçbir zaman sorumluluğu vatandaşın üzerine yıkan taraf olmadıklarını da vurgulayan Samancı, şunları kaydetti: “Her zaman sorumluluğu üzerinde taşıyan bir parti olduk ve elhamdülillah bunun sonuçlarını da şu ana kadar aldık. TBMM’nde çoğunluk bizde olmak suretiyle parti çalışmalarımıza oradan devam edeceğiz. Diğer taraftan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  Cumhurbaşkanlığında  Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine  ilk geçişin adımı olarak  24 Haziran seçimlerinde galip bir şekilde ilk turda seçimi tamamlamış olduk ve inşallah memleketimize hayırlar getirecektir. Şunu görüyoruz; cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde  vatandaş doğrudan doğruya icraatın başını yürütmeyi  kendisi seçmiş oldu  hiçbir krize sebebiyet vermeden.  Çünkü daha öncesinde  7 Haziran  seçimlerine baktığımız zamanlarda  orada bir koalisyon problemi  söz konusuydu. Bu seçimin en önemli özelliklerinden bir tanesi  24 Haziran’ın  cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de ilk geçişi  gerçekleştirmiş olduk. Şu anda sağlıklı  bir şekilde seçimlerimizi  de  tamamladık;  kaldığımız yerden projelerimize inşallah devam edeceğiz.  Parti çalışmalarımız da hızlı bir şekilde  devam edecek.  Bundan sonraki aşamada  sadece makro  ölçeğinde değil mikro  ölçeğinde de  birebir  vatandaşlarımızla beraber  sohbetlerimiz, ziyaretlerimiz  devam edecek” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Samancı:, Kaldığımız, Yerden, Projelerimize, Devam, Edeceğiz,
Yorumlar
Haber Yazılımı