Haber Detayı
07 Şubat 2020 - Cuma 10:43 Bu haber 5007 kez okundu
 
Beyşehir’deki yağışlar dereleri doldurup taşırdı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de sağanak yağan yağmur ile birlikte eriyen kar suları bölgede bulunan derelerde taşkınlara sebep oldu.
Güncel Haberi
Beyşehir’deki yağışlar dereleri doldurup taşırdı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de sağanak yağan yağmur ile birlikte eriyen kar suları bölgede bulunan derelerde taşkınlara sebep oldu.

Şiddetli yağış Beyşehir ilçesinde de etkili oldu. Yağış nedeniyle Huğlu Boğaz Deresi ve Derebucak Baraj Deresi'nde taşkın meydana geldi. Sel suları Pınarbaşı Mahallesi, Akçabelen mahallesi ve Yeşildağ mahallelerinde bulunan tarla ve bahçelerinde su baskınlarına sebep oldu. Bazı evlerin bahçelerine kadar ulaşan sel sularının ise herhangi bir zarar veya mal kaybına sebep olmadığı bildirildi. Öte yandan yol kenarlarındaki dere yataklarında bulunan kayalıkları ise Beyşehir Belediyesi ekipleri olası tıkanıklıkların yaşanmaması sebebi ile iş makineleri ile çalışmalar yaptı.

Türkiye’nin en büyük Tatlısu gölü olan Beyşehir Gölünde geçtiğimiz aylarda su seviyesinde ciddi kayıplar yaşanmıştı. İlçede Şiddetli yağış nedeniyle Huğlu Boğaz Deresi ve Derebucak Baraj Deresi'nden Beyşehir Gölü’ne akan yağmur ve kar suları gölün su seviyesinin yükselmesinde büyük umut oldu. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, göle akan bir damla suyun sevindirdiğini, gölden boşa akan bir damla suyun üzdüğünü belirterek şu açıklamalarda bulundu.

Başkan Bayındır, “ilçemizde gerçekleşen sağanak yağış dolayısıyla, Derebucak’ımız ve Huğlu’muzda bulunan, gölümüzü besleyen derelerin dolup taştığını görmek bizleri sevindiriyor. Ufak çaplı zararlar dışında bölgemizde can ve mal kaybı olmaması da bizleri sevindiriyor. Su hayattır anlayışı ile önümüzdeki dönemde bu yağışlarla beraber inşallah gölümüz eski seviyelerine ulaşır. Çünkü gölümüzde geçtiğimiz aylarda yapılan gözlemler sonucu ciddi anlamda çekilmeler olmuştu. İşte bu yağışlar gölümüze, yeraltı su kaynaklarına ve barajlarımız can suyu olacaktır. Yüce yaratandan tek dileğimiz, rahmetini afetlere dönüştürmeden ilçemize ülkemize nasip etsin” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’deki, yağışlar, dereleri, doldurup, taşırdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı