Haber Detayı
24 Ocak 2018 - Çarşamba 13:01 Bu haber 4219 kez okundu
 
Beyşehir’den “Zeytin Dalı” Harekatı’na Bayraklı Destek
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”na destek vermek amacıyla ilçe merkezinde ev ve işyerlerine asılmak üzere Türk bayrağı dağıtımına başladı.
Güncel Haberi
Beyşehir’den “Zeytin Dalı” Harekatı’na Bayraklı Destek

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kendisine eşlik eden Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel’le birlikte ilçe merkezindeki esnafları ve bazı evleri ziyaret ederek bayrak dağıtımı gerçekleştirdi. Özaltun, işyeri açan Suriyeli vatandaşların dükkanlarını da ziyaret ederek Türk bayrağı dağıttı. Başkan Özaltun’un verdiği bayrağı öperek alan esnaf ve vatandaşlar, Türk bayrağı dağıtımına yönelik bu faaliyeti böylesine bir zamanda  çok anlamlı  bulduklarını ve önemsediklerini belirterek teşekkür ettiler.

       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, şehir merkezinde bu kapsamda ilk etapta  5 bin Türk bayrağı dağıtımının yapılacağını belirtti.

        Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve bölgesel huzurunu sağlamak amacıyla Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Afrin bölgesine başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda şanlı Türk ordusuna başarı ve muvaffakiyetler dilediğini vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti: “Şanlı ordumuz Afrin’de   çok çetin bir mücadele içerisine girerken,ülkemizde yaşayan  etnik kökeni ne olursa olsun yine birlik ve beraberlik içerisinde bir kenetlenme içerisine girdik. Vatandaşlarımız bu sürecin belki fiili olarak içerisinde değil ama tüm gönlüyle, dualarıyla harekata destek veriyor. Allah’ımdan dileğim; askerlerimize güç kuvvet vermesi, ülkemizin birlik ve beraberliğinin bozulmaması. Türkiye, bu birlikteliği ortaya koyduğu sürece hiçbir güç ülkemizi yıkamayacaktır. Bunu tarihte de gösterdik, bugün de göstermeye devam ediyoruz.

          Bu vesile ile rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı al bayrağımızı evlerimizin balkonuna, işyerlerimizin kapısına veya camlarına asarak Beyşehir’imizden tüm dünyaya yüce Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü göstermek istiyoruz. Rabbim askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Bu anlamda, ilçemiz merkezini al yıldızlı bayraklarımızla donatabilmek için görevlilerimiz tarafından evler ve esnaflarımız kapı kapı gezilerek Türk bayrağı dağıtımını başlatmış bulunuyoruz. Bayrak dağıtımının bugünkü bölümüne bizler de eşlik ettik ve vatandaşlarımızdaki milli duyguların  çok üst düzeyde olduğuna bizzat tanıklık ettik.

        Özellikle girdiğimiz birçok  Suriyeli kardeşimizin işyerlerinde  zaten Türk bayrağı asılı olduğunu gördük ve çok duygulandık. Kendilerine bir Türk bayrağı da biz verdik,  öperek teslim aldıklarını gördük. Aynı şekilde birçok vatandaşımız ve esnafımız da al bayrağımızı  öperek elimizden aldı, dükkanının kapısına, penceresine büyük bir gururla astı. Bunlar çok güzel şeyler. Afrin Harekatı’na en güzel desteği inşallah al bayrağımız ve yapacağımız dualarla vereceğiz.  Beyşehir Belediyesi olarak ilçemiz merkezinde  ilk etapta 5 bin adet Türk bayrağının dağıtımını yapacağız.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’den, “Zeytin, Dalı”, Harekatı’na, Bayraklı, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı