Haber Detayı
09 Nisan 2018 - Pazartesi 11:48 Bu haber 9774 kez okundu
 
Beyşehir Efsaneleri Kitaplaştı
BEYŞEHİR - Beyşehirli Araştırmacı Yazar Fatih Babaoğlu ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Tarihçi Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın birlikte kaleme aldığı “Esatir – Beyşehir Efsaneleri” isimli kitap Atlı Karınca Yayınları tarafından yayımlanıyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Efsaneleri Kitaplaştı

BEYŞEHİR - Uzun yıllar boyunca yapılan saha araştırmalarında Beyşehir’den derlenen 15 ayrı efsanenin yeni kurgu ve kurmacalar, diyalog ve karakterlerle genişletilerek hikayeleştirildiği kitapta, bir kısmı daha önce bilinen Amazonlar-İskender, Anamas Dağı, Angut Kuşu, Çoban Kayası, Deve Taşı, Eflatun Pınarı, Gölde Yürüyen Kervan, Gül Dede-Dedegül, Gürlevik Pınarı, Karagöl, Kız Kalesi, Kül Adası, Süt Dede, Tarhana, Taşla Kuş Olan Kardeşler isimli efsaneler yer alıyor.

      Nisan ayı başında basımı gerçekleştirilen kitap ilk kez 16-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Seydişehir Kitap Günlerinde okuyucularıyla buluşacak. 

      Esatir kitabının yazarları Hüseyin Muşmal ve Fatih Babaoğlu 20 Nisan 2018 Cuma Günü Seydişehir’de okuyucuları ile buluşarak, daha önce birlikte kaleme aldıkları Beğ, Sultan, Seyyid isimli romanlarının yanı sıra Esatir isimli kitaplarını da imzalayacaklar.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Efsaneleri, Kitaplaştı,
Yorumlar
Haber Yazılımı