Haber Detayı
01 Nisan 2017 - Cumartesi 19:00 Bu haber 5619 kez okundu
 
Beyşehir Eko Turizme Kazandırılıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir'de gerçekleştirilen “Beyşehir Gölü ve Çevresinin Korunması, Geliştirilmesi ve Tanıtılması Projesi” kapsamındaki bilgilendirme toplantısında bölgenin eko turizmine kazandırılması konusu masaya yatırıldı.
Yaşam Haberi
Beyşehir Eko Turizme Kazandırılıyor

BEYŞEHİR - Doğal Denge Derneği tarafından Beyşehir İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen  bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Sezer Gökdal, tüm paydaşların katılımı ile birlikte bilgilendirme ve eko turizm konusunda fikir alma ve verme toplantısı düzenlediklerini belirterek, "Toplantıda, öncelikle geleneksel turizm ile eko turizmin ne olduğu, bir eko turistin ne istediği gibi konularda bilgiler verdik. Beyşehir ve çevresi gerçekten doğa turizmine ve kültür turizmine uygun bir alan. Dolayısıyla tüm paydaşlarımızın, kamu kurumlarımızın, yerel yönetimimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu alanda çalışması  birlikte çalışması gerekiyor" dedi.

         Beyşehir'de güzel otellerin olmasına rağmen altyapı konusunda eksiklikler olduğunu ifade eden Gökdal, bu konaklama tesislerinin sertifika almasının yanısıra, göl kıyılarının mavi bayrak almasının eko turizminde çok önemli olduğunu dile getirdi. Beyşehir'in eko turizmle zamanla gelişeceğini ve çok sayıda turiste hizmet vereceğini düşündüklerini kaydeden Gökdal, "Projemiz içinde de bir yıllık süre içerisinde ne kadar katkımız olursa bu alanda çalışmaya ve bir takım faaliyetler geliştirmeye çalışıyoruz. Çok verimli bir toplantı geçti. Bundan sonraki çalışmalarımızda bugünkü toplantıya katılmayanlar da dahil herkesi aramızda görmek istiyoruz" dedi.

         Toplantıya, Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İlçe Gençlik ve Spor, Beyşehir Gölü Milli Parklar Şefliği, Orman İşletme ve Halk Eğitim Müdürlükleri, Sağlık Grup Başkanlığı, Beyşehir MYO, Yeşildağ Muhtarlığı, MEDAŞ Beyşehir İşletmeleri Baş Mühendisliği, Beyşehir Ticaret Odası, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği, Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa koruma Derneği, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği gibi proje paydaşları arasında yer alan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Eko, Turizme, Kazandırılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı