Haber Detayı
07 Mart 2019 - Perşembe 12:22 Bu haber 16635 kez okundu
 
Beyşehir Emekli Toki Müracaatları Başladı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, emeklilere yönelik konut edinmek isteyenlerin müracaatları başladı.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Emekli Toki Müracaatları Başladı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir ilçe merkezinde Beyşehir Belediyesi-TOKİ Başkanlığı işbirliği ile 3.etap toplu konut projesi kapsamında  hayata geçirilecek “Emekli Grubu Konut Projesi” için müracaatların başladığını, başvuruların 19 Nisan 2019 tarihine kadar devam edeceğini söyledi. Özaltun, bu kapsamda Yeni Devlet Hastanesi’nin güneybatı kesiminde 405 konut yapılacağını, emeklilerin kira öder gibi ödeme yaparak evsahibi olabileceğini belirtti.


Özaltun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatlarıyla projenin başvurusunun 6 Mart-19 Nisan 2019 tarihleri arasında olarak belirlendiğini ifade ederek, projeyle ilgili şu ayrıntılara yer verdi: “TOKİ Başkanlığımız tarafından ilçemizde yapımına başlanılacak olan 2+1 nitelikli 256 adet ve 3+1 nitelikli 149 adet konut olmak üzere toplamda 405 konut için gerekli şartları taşıyan emekli vatandaşlarımız başvuruda bulunabilecek.  Başvurular Türkiye Halk Bankası’nın Konya ilinde bulunan yetkili şubelerine yapılabilecek. Bu projenin devreye girmesiyle birlikte yapılaşma ve konut noktasında ilçemiz daha modern bir konut yapısına kavuşmuş olacak. Konutlar, Selçuklu mimarisi ile sakin bir alanda  ve göle nazır yüksek katlar olmadan yatay yapılaşma gözönüne alınarak inşa edilecek. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında 30 Mayıs 2019 tarihinde hak sahibi belirleme kurası çekilecek. 2+1 nitelikli konutların tahmini satış fiyatı 163 bin lira olurken, başvuru bedeli olarak 500 lira ödemede bulunarak müracaatlarını yapanlar peşinatın yüzde 12’lik bölümü olan 19 bin liralık ödemenin ardından 180 ay vade ile aylık 798 lira ödemelerle evsahibi olabilecek.

Aynı nitelikli konutlarda peşinatın yüzde 20’si olan 32 bin lira ödemede bulunanlar ise 240 ay vade ile aylık 544 liralık ödemelerle yine konut sahibi olabilecek. Yani  gerekli şartları taşıyan emekli vatandaşlarımız kira öder gibi taksitlerle evsahibi olma imkanına bu proje sayesinde kavuşabilecek. Bu projenin hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, milletvekillerimiz, il başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe teşkilatımız, meclis üyelerimiz ve muhtarlarımıza, bizlere destek olan tüm hemşerilerimize şükranlarımı ve teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Emekli, Toki, Müracaatları, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı