Haber Detayı
11 Temmuz 2019 - Perşembe 09:37 Bu haber 17862 kez okundu
 
Beyşehir Göl Festivali 26 Temmuz-02 Ağustos Tarihlerinde
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Göl Festivali’nin yapılacağı tarih aralığı belli oldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Göl Festivali 26 Temmuz-02 Ağustos Tarihlerinde

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Göl Festivali’nin yapılacağı tarih aralığı belli oldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Göl Festivali’nin vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine 26 Temmuz-2 Ağustos 2019 tarihleri arasında organize edilmesine karar verildiğini söyledi.

Başkan Bayındır, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini, geleneklerini tanıtmak, aynı zamanda sosyal yaşantısını renklendirmek ve ilçede yaşayan vatandaşlarla gurbetçi hemşerilerini biraraya getirmek amacıyla 8 gün süreyle düzenlemeye karar verdikleri festivalin, festivale ana sponsor olmak üzere teklif veren 7 firma içerisinden en iyi teklifi veren CA Atik Organizasyon Otel-Gıda ve Hayvancılık, Otomotiv İnş.Turizm İth.İhr.Tic.Ltd.Şirketi tarafından gerçekleştirilmesine karar verdiklerini belirterek, “Sponsor olabilmek için teklif veren diğer 6 firmaya da katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu festival için Belediyemiz bütçesinden bir harcama yapılmayacağını da belirterek, ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Öte yandan, festival hazırlıkları sürerken 8 gün süreyle yapılmasına karar verilen etkinliğin içeriği ve konser programlarında sahne alacak sanatçılar da belli oldu.

Buna göre, festival boyunca her gün akşam bir konser programı olacak. 26 Temmuz’da Derya Uluğ, 27 Temmuz’da Betül Demir, 28 Temmuz’da Yonca Lodi, 29 Temmuz’da Merve Özbey, 30 Temmuz’da Sevcan Orhan, 31 Temmuz’da Hüseyin Kağıt, 1 Ağustos’ta İrem Derici ve 2 Ağustos'ta final gecesi ise Serdar Ortaç gibi ünlü isimler Beyşehirliler’le buluşarak sevilen eserlerini seslendirecek.

Festival kapsamında, hat, seramik, ebru, resim, fotoğraf ve geleneksel el sanatlarını konu alan sanat sokağı açılacak, festival meydanında panayır ve fuar alanı açılışı gerçekleştirilecek. Festival boyunca göl üzerinde kano, motorlu tekne ve yüzme yarışları ile balık tutma yarışmaları düzenlenecek. Yamaç paraşütü, paramotor gibi hava sporu gösterileri gerçekleştirilecek. Yine fotoğraf yarışmaları karakucak müsabakaları, tekvando, kick boks ve muay thai gösterileri, tarhana şenliği, bisiklet yarışları, doğa yürüyüşleri, Akçabelen fasulye şenliği gibi etkinlikler de yapılacak.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Göl, Festivali, 26, Temmuz-02, Ağustos, Tarihlerinde,
Yorumlar
Haber Yazılımı