Haber Detayı
02 Ağustos 2019 - Cuma 16:50 Bu haber 6922 kez okundu
 
Beyşehir Göl Festivali devam ediyor
BEYŞEHİR - Beyşehir’de 26 Temmuz’da başlayan 15.Uluslararası Beyşehir Göl Festivali devam ediyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Göl Festivali devam ediyor

BEYŞEHİR - Beyşehir’de 26 Temmuz’da başlayan 15.Uluslararası Beyşehir Göl Festivali devam ediyor.

Beyşehir Belediyesi tarafından festival kapsamında, göl kıyısındaki festival alanında  her gün akşam saatlerinde düzenlenen ücretsiz halk konserlerinde ünlü ses sanatçıları sahne alırken, gündüz saatlerinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Festival çerçevesinde, Sevgi Adası üzerinde açılan ve etkinlik süresince açık kalacak olan sanat sokağı sanatsever ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Alanda kurulan stantlarda seramik, ebru, resim, fotoğraf ve geleneksel el sanatları çalışmaları sergileniyor. Ziyaretçiler, ziyaret ettikleri çadırlarda  sergilenen çalışmalar hakkında  bilgiler alıyor.

Bu arada, festival kapsamında sanat sokağında fotoğraf sunumu ve sergisi açılışı da gerçekleştirildi.  Etkinlikte, Beyşehir Fotoğraf Kulübü üyesi Kemal Gültekin, Beyşehir’e dair fotoğraf  çalışmaları ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi, ardından bu eserler sergilendi.

Festival kapsamında, sportif etkinlikler de düzenleniyor.  Güreş,  tekvando ve plaj voleybolundan sonra Beyşehir’de faaliyet gösteren Aktif Budokan Spor Kulübü bünyesinde öğrenim gören sporcuların festival alanındaki sahne önünde gerçekleştirdiği muay thai gösterileri de beğeniyle izlendi.

Diğer yandan, festival çerçevesinde düzenlenen Akçabelen Fasülyesi Şenliği bölümünde de festival alanını ziyaret eden vatandaşlara ikram edilmek üzere özel olarak yörenin ünlü Çetmi Şeker Fasülyesi pişirilerek dağıtıldı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Göl, Festivali, devam, ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı