Haber Detayı
27 Temmuz 2020 - Pazartesi 16:17 Bu haber 5783 kez okundu
 
Beyşehir Gölü’nde “Özel Çocukların” tüplü dalış eğitimi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir ilçe milli eğitim müdürlüğün proje ortağı olduğu Ereğli Sevgi Down Cafe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından özel öğrencilere dalgıçlık eğitimi verildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Gölü’nde “Özel Çocukların” tüplü dalış eğitimi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir ilçe milli eğitim müdürlüğün proje ortağı olduğu Ereğli Sevgi Down Cafe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından özel öğrencilere dalgıçlık eğitimi verildi.

UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı), GEF( Küresel Çevre Fonu), SGP(Küçük Destek Programı), UNDP 6. Çevre Koruma Programı, Dedegöl Dağlarındaki endemik bitki türleri ve yöreye özgü endemik balık türlerinin korunması projesi kapsamında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yüzme Branş Sporcuları, Milli Yüzücülere yönelik Beyşehir'de dalgıçlık eğitimi gerçekleştirildi.

Spor Federasyonu lisanslı milli yüzücü down sendromlu sporcular, Beyşehir’in doğasının tanıtılması kapsamında geldikleri proje çerçevesinde Konya’nın Beyşehir ilçesinde,  aldıkları dalgıçlık eğitiminin ardından eğitmenleri ile birlikte Beyşehir Gölü sularına dalış yaparak bu alanda da gösterdikleri başarılı performanslarıyla dikkat çekti. Down sendromlu özel sporculara,  aldıkları dalış eğitim ve tatlı sularda gerçekleştirilen dalış programlarının ardından düzenlenen törende madalya ve sertifikaları verildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır yaptığı açıklamada, “Yavrularımız dalış eğitimi aldılar. Beyşehir Gölü, yüzme şampiyonlarının rahatlıkla yüzebilecekleri bir göl. Tatlı su olduğu için su ısısı yönünden de yüzme sporcusunun kas sağlığına iyi gelen su olduğunu biliyoruz. Çünkü lise yıllarımızda bu testlerden geçerek Konya yüzme yarışlarına katılırdık. Beyşehir’imizden bu spor dalında 3–4 tane şampiyon çıktı. Anlatmak istediğim Beyşehir’de; bir suyun karakteri, iki doğanın karakteri spor sağlığı açısından Türkiye ortalamasıdır. Beyşehir’in rakım yüksekliğinde Ege’yi, Karadeniz’i, Akdeniz’i ortalama alırsanız spor sağlığı yönünden Beyşehir Gölü buna en iyi sonucu verir. Spor sağlığı yönünden, yaz kampı açısından en ideal yerlerdendir. Beyşehir Gölü’nün bu açıdan değerlendirilmesinde yarar olacaktır. Bize zaman ayırdıkları için Beyşehir’de Türkiye Özel Sporcular Federasyonu’na ve Ereğli kadromuza çok teşekkür ediyorum. Üstelik bizim plajımızı, bizim suyumuzu, bizim gölümüzü ve bizim gözbebeğimiz Beyşehir gölünü seçtikleri için onlara minnettarım.

Karaburun Sahilinde, Down Sendromlu Çocuklara Yüzme Ve Dalış Parkuru

Spor Federasyonu lisanslı milli yüzücü down sendromlu sporcular, Beyşehir’in doğasının tanıtılması kapsamında geldikleri proje çerçevesinde müjde veren Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, şu açıklamalarda bulundu.

Başkan Bayındır, “Özel çocuklarımızın güzel bir sözü var. Biz zekâ yönünden ve kabiliyet yönünden, bir fazlayız diyorlar. Çocuklarımıza inşallah önümüzde ki sene burada Karaburun Plajımızda down sendromlu çocuklarımızın parkurlarını hazırlayalım. Beyşehir Gölü üzerinde çocuklarımızın yarışlarını ve aktivitelerini Bodrum’da yapılanların benzerlerini burada yapalım. Hatta biz bazı yerlerle görüşerek, Acun Ilıcalı dâhil hepsine uzanmaya ulaşmaya gayret ediyoruz. Amacımız Maldivler ’de yapılan parkurun bir benzerini belediye olarak Karaburun’da yapmaya hazırım. İnşallah hem engellilerimiz için hem sağlıklı insanlarımız için onlar sağlıksız değil, onlar engelli değil yani bedenleri belki farklı görebiliriz ama onlar kabiliyetli ve çok zeki insanlar inşallah bu bölge de bunları da yapabilirsek Beyşehir’in hem tanıtımına katkı yaparız. Hem o yavrularımızın spor yapmasına imkân hazırlarız. Birlikte yapılmayacak şey yok yeter ki inanalım.”

Türkiye’de down sendromlular ilk defa bir gölde dalış yapıyor

Konya Ereğli Sevgi Down Kafe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Proje koordinatörü Vefa Demirkıran, Türkiye’de down sendromlular ilk defa bir gölde dalış yaptığını belirtti.

Demirkıran, “Konya Ereğli Sevgi Down Kafe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adına, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı kapsamında Beyşehir doğasının tanıtılması ve proje faaliyetleri için Beyşehir’deyiz.

Yapılacak programda, Beyşehir’in zenginliklerini ve güzelliklerini özel sporcularımızla birlikte tüm katılımcılara tanıtıyoruz. Katılımcılarımıza Beyşehir’de Eflatunpınarı, Fasıllar ve Ada Köy de bulunan tarihi yerleri gösterdik.

Bizim projemizin amacı Beyşehir ekosistemini tanımak tanıtmak Beyşehir flora ve faunasının da tanıtılması ve korunmasıyla ilgili farkındalık faaliyetlerini yürütmek şuanda Beyşehir gölünde ve Beyşehir gölünü besleyen akarsularda 9 tür endemik balık var ve sadece Beyşehir’e özgü bu balıklar bunların görünmesi tanınması bilinmesi ve korunması gerekiyor.

Bu faaliyet için Beyşehir’e neden geldik? Beyşehir gölünü tanımak, gölün zenginliklerini görmek için özel sporcularımızla buraya geldik. Türkiye özel sporcular federasyonu yüzme branşındaki milli sporcularımızla dalış eğitimi almaya ve Beyşehir gölünün zenginliklerini tanıtmaya geldik.

Aramızda 10 katılımcı ve 6 özel yüzme antrenörlerin ön hazırlıklarıyla buraya geldik. Dalış eğitimini yapabilmeleri için özel sporcuların yüzme branşında ve ön hazırlık sürecini tamamlaması gerekiyordu. Özel sporcularımız buraya geldiklerinde 5 metreye daldılar ve 5 metrede 20 dakikalık bir dalış sürecini çok başarılı bir şekilde tamamladılar. Türkiye’de down sendromlular ilk defa bir gölde dalış yaparak, Beyşehir gölünün zenginliklerini görmüş ve paylaşmış oldular.

İlk kez göle giriyorlar Türkiye’de down sendromlular ilk defa bir gölde dalış yapıyorlar Beyşehir gölünün zenginliklerini görmüş ve paylaşmış oluyorlar.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü’nde, “Özel, Çocukların”, tüplü, dalış, eğitimi,
Yorumlar
Haber Yazılımı