Haber Detayı
27 Şubat 2020 - Perşembe 17:06 Bu haber 4202 kez okundu
 
Beyşehir Gölü’nde yasa dışı avcılık, dronla takip ediliyor
BEYŞEHİR - Türkiye’nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden olan Beyşehir Gölü’nde son dönemde giderek artan yasa dışı elektroşok yöntemiyle balık avcılığı yapılmasının önüne geçebilmek maksadıyla yoğunlaştırılan denetim ve kontroller devam ediyor.
Güncel Haberi
Beyşehir Gölü’nde yasa dışı avcılık, dronla takip ediliyor

BEYŞEHİR - Türkiye’nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden olan Beyşehir Gölü’nde son dönemde giderek artan yasa dışı elektroşok yöntemiyle  balık avcılığı yapılmasının önüne geçebilmek maksadıyla yoğunlaştırılan denetim ve kontroller devam ediyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri kontrol görevlileri, Beyşehir Gölü’nün Konya sınırlarının yanısıra Isparta ili sorumluluk alanındaki avlak sahalarında da zaman zaman gece de yürütülen denetimlerini sıklaştırdı.

Su ürünleri kontrol görevlileri, Beyşehir Gölü’ne kıyısı bulunan Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesi, Kıyakdede Köyü avlak sahasında gerçekleştirdiği denetimlerde yasa dışı av yöntemlerinden olan ve bölgedeki balıkların katliamına yol açtığı, gölün ekosistemine de zarar verdiği  belirtilen suya elektrik akımı vermek suretiyle balık avcılığı faaliyetlerinin yürütüldüğünü tesbit etti.

Ekipler, dron destekli olarak havadan yaptıkları taramalarda Kıyakdede Köyü kıyısındaki sazlık alanda sazlar arasında gizlenmiş bir filikanın olduğunu belirledi.

Denetim yaptıkları tekneyle açıklardan filikanın gizlendiği sazlık alana ilerleyen ekipler, yapılan kontrolde filikanın yasa dışı elektroşok yöntemiyle balık avcılığı faaliyetlerinde kullanıldığını saptadı. Ruhsatsız filikanın içerisinde bir jeneratör, elektroşokla avcılıkta kullanılan bir kepçe ve balık yakalamada kullanılan bir çatal bulan ekipler, sahipleri ortaya çıkmayan av malzemelerine  ve filikaya el koydu.

Gölde elektroşok cihazıyla  sulara elektrik akımı vermek suretiyle balık avcılığında son dönemde yakalanan kişilere artırılan para cezaları uygulanmasına rağmen hala devam ediliyor olmasının, bu yöndeki denetim ve kontrollerin sıklaşmasına neden olduğu bildirildi.

 Bu çerçevede, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün her köşesinde denetimlerin dron kaldırılmak suretiyle havadan da  taramalar gerçekleştirilerek kolluk kuvvetlerinin de desteğiyle 24 saat esasına göre yürütüldüğü öğrenildi.  

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü’nde, yasa, dışı, avcılık,, dronla, takip, ediliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı