Haber Detayı
05 Aralık 2018 - Çarşamba 10:40 Bu haber 5503 kez okundu
 
Beyşehir’in Mahallelerinde Kültür Merkezi Dönemi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Avşar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kültür merkezinin çok amaçlı bir sosyal tesis olarak kullanılacağı bildirildi.
Güncel Haberi
Beyşehir’in Mahallelerinde Kültür Merkezi Dönemi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 469 konutluk 2.etap projenin de devreye girmesiyle giderek büyüyüp gelişen Avşar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kültür merkezi binasının yakında hizmete gireceğini söyledi.

Beyşehir Belediyesi’nin öncülüğünde TOKİ Başkanlığı tarafından Avşar Mahallesi’nde üretilen 469 konutluk toplu konut projesi kapsamında  kültür merkezi de inşa edildiğini vurgulayan Özaltun, bu binanın imzalanan protokol çerçevesinde Beyşehir Belediyesi’ne devrinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bine yakın konutun bulunduğu Avşar Mahallesi’nde yeni konut projesinin de hayata geçirilmesiyle birlikte nüfus potansiyelinin de önemli ölçüde yükseldiğini vurgulayan Özaltun, bu kapsamda yerleşim merkezinde yeni sosyal tesis ve donatılara olan ihtiyacın arttığını söyledi.

Bu anlamda burada yapımı tamamlanan iki katlı kültür merkezinin önemli bir işlevi yerine getireceğine inandıklarını vurgulayan Özaltun, “İzmir’deki gururumuz olan işadamlarımızdan, geçmiş dönemde AK Parti İzmir Milletvekilliği de yapan İsmail Katmerci Bey’e bu kültür merkezinin ismini verdik. Halen bünyesindeki bir odası Halk Eğitim Merkezi’nin Avşar Mahallesi’nde açmış olduğu biçki nakış kursuna evsahipliği yapan Kültür Merkezimizin Avşar Mahallesi Muhtarlığı ve mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızdan da gelen talepler doğrultusunda çeşitli kültürel etkinliklerin yapıldığı, fitness salonu, kafeterya, kütüphane,  muhtarlık ofisi, sağlık ocağı, cenaze taziye evi, Kur’an Kursu, sohbet odaları vb. gibi çok amaçlı olarak kullanıma yönelik  hizmet vermesini planlıyoruz” dedi.

Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nin yaptırdığı 1071 kişi kapasiteli Kültür ve Yaşam Merkezi’nin ardından ilçenin merkez  ve dış mahallelerinin de yeni kültür merkezleriyle tanıştığını, bu anlamda Üzümlü Mahallesi’nde de faaliyet gösteren bir merkezin yer aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’in, Mahallelerinde, Kültür, Merkezi, Dönemi,
Yorumlar
Haber Yazılımı