Haber Detayı
13 Mart 2022 - Pazar 16:56 Bu haber 7032 kez okundu
 
Beyşehir’in Sivil Toplum Kuruluşları Aşevi’nde Biraraya Geldi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri Göl Feneri Aşevi’nde biraraya geldi.
Yaşam Haberi
Beyşehir’in Sivil Toplum Kuruluşları Aşevi’nde Biraraya Geldi

BEYŞEHİR - Beyşehir'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri Göl Feneri Aşevi’nde biraraya geldi.

Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı, arabaşı çorbasının ikram edildiği programda katılımcılara derneğin kuruluş tarihçesi ile faaliyetleri ve aşevi tarafından yürütülen hizmetlere ilişkin bilgiler verdi.

Hayatta iken Erzurum’dan Beyşehir’e gelen “Simitçi Selahaddin Amca” olarak tanınan Selahattin Bingöl tarafından başlatılan ve yıllarca fahri olarak sürdürülen yardım faaliyetlerinin 2004 yılında Göl Feneri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurulmasının ardından resmi bir kimlik kazandığını ve zamanla da kurumsal hale dönüştüğünü anlatan Takavcı, 2010 yılından bu yana ise dernek bünyesinde kurulan aşevinin de ilçeye hizmet vermeye başladığını aktardı.

Derneğin Beyşehir ilçe genelinde ikamet eden yardıma muhtaç, kimsesiz, hasta, yaşlı, engelli yaklaşık 360 insana günlük sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdiğini vurgulayan Takavcı, ramazan aylarında ise geleneksel olarak kurdukları iftar çadırlarından 700 kişiye yemek ikramında bulunduklarını belirtti.

Ramazan aylarında yine teravih namazı sonrasında Eşrefoğlu Camisi’nde cemaate namaz sonrasında geleneksel Osmanlı şerbeti ikram ettiklerini de ifade eden Takavcı, “Dernek olarak birçok faaliyetimiz oluyor. Muhtaç kardeşlerimize kuru gıda yardımı yapmak, ikinci el giysi, mobilya, beyaz eşya vb.dağıtımlar gerçekleştirmek, bayramlarda yeni giysi yardımlarında bulunmak, Cuma günleri hasta ziyaretleri yapmak, ağaç dikimi ve kış günlerinde yaban hayatını korumaya yönelik yemleme çalışmaları derneğimizin bugüne kadar olmazsa olmaz faaliyetleri arasında yer alıyor.

Bu anlamda, derneğimize yardım ve katkılarıyla destek olan herkese tüm hemşerilerimize ve siz değerli sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine de programımıza katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından katılımcılar da dernek faaliyetlerine yönelik düşünce ve taleplerini dile getirirken, farklı konularda da istişarelerde bulunuldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’in, Sivil, Toplum, Kuruluşları, Aşevi’nde, Biraraya, Geldi,
Yorumlar
Haber Yazılımı