Haber Detayı
25 Aralık 2017 - Pazartesi 09:02 Bu haber 6471 kez okundu
 
Beyşehir'in Tarihi Mirasları Öğrencilere Tanıtılıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından ilçede öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik olarak Beyşehir Gölü etrafı kültür ve tarih gezisi düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'in Tarihi Mirasları Öğrencilere Tanıtılıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından ilçede öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik olarak Beyşehir Gölü etrafı kültür ve tarih gezisi düzenlendi. Gezi ile öğrenciler, Beyşehir Gölü’nün doğal güzelliklerinin yanısıra, en büyük adası olan Mada ve bazı adaları da yakından görme imkanı buldu.

      Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nde bulunan yüksekokul ve fakültelerde öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen gezi programıyla Beyşehir Gölü etrafında bulunan tarihi ve kültürel mirasın yerinde görülerek tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

       Özaltun, Beyşehir Belediyesi tarafından benzer gezileri daha önce de düzenlediklerini hatırlatarak, son gezide bu etkinliğin kapsamını biraz daha genişlettiklerini belirtti. Özaltun, “Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın 'Cennet ya burasıdır ya da buranın altında' dediği, tarih ve kültürel miras yönünden oldukça zengin olan ve doğal güzellikleri ile ağırladığı ziyaretçilerini adeta büyüleyen ve kendisine hayran bırakan güzelim ilçemizi, Beyşehir'e okumak için dışarıdan gelen öğrencilerimize daha iyi tanıtabilmek amacıyla kurum olarak birtakım etkinlikler düzenliyoruz. 

        Bu kapsamda ilçemizde faaliyet gösteren fakülte ve yüksek okullara bu yıl başlayan öğrencilerimize yönelik olarak eğitim döneminin başlarında kültür ve tarih gezisi düzenlemiştik.Bu son gezi programımızı ise daha geniş katılımlı ve daha kapsamlı olarak gerçekleştirdik. Belediyemiz tarafından tahsis edilen iki otobüsle gerçekleştirilen gezi programına yükseköğrenim kurumlarında görev yapan öğretim üyeleri nezaretinde katılan üniversite öğrencilerimiz  Beyşehir Gölü etrafında bulunan tarihi mekanları ziyaret ederek yakından görme ve tanıma imkanı buldu.

      Bu çerçevede, gezi güzergahı arasında Beyşehir’deki tarihi Kubadabad Sarayları, Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı’nın yanısıra, Beyşehir Gölü’ndeki Mada Adası, Hüyük’teki Sonsuz Şükran Köyü ile Fasıllar Anıtları gibi mekanlar yer aldı. Sözkonusu gezi programıyla Beyşehir Gölü ve yakın kıyısındaki adaları da öğrencilerimiz seyahat ederken görmüş oldu. Yaklaşık 220 kilometre süren kültür gezisi çerçevesindeki yolculuk esnasında öğrencilerimize gördükleri mekanlar hakkında ayrıntılı bilgiler de verildi” dedi.

Özaltun, Belediye olarak bu tür gezi programlarının bundan böyle de sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'in, Tarihi, Mirasları, Öğrencilere, Tanıtılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı