Haber Detayı
22 Nisan 2022 - Cuma 10:49 Bu haber 15264 kez okundu
 
Beyşehir Konya’nın en gelişmiş 6. ilçesi
BEYŞEHİR - Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları'nda Konya'nın Beyşehir ilçesi, gelişmişlikte 3'üncü kademe ilçeler arasında yer aldı.
Güncel Haberi
Beyşehir Konya’nın en gelişmiş 6. ilçesi

BEYŞEHİR - Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları'nda Konya'nın Beyşehir ilçesi, gelişmişlikte 3'üncü kademe ilçeler arasında yer aldı.

Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklandı.

Buna göre; Konya’nın en gelişmiş ilçe sıralaması da belli oldu. İlk sırada, birinci kademeye de giren Selçuklu var.

Konya’nın en gelişmiş ilçeleri hangileri, 2022 verileriyle sıralama nasıl oluştu?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişliklerini, üniversite mezunu oranı, kişi başına hekim sayısı, POS cihazı sayısı gibi parametrelerle ölçerek, Türkiye'nin ilçe gelişmişlik verilerini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı araştırma ile ilgili, "973 ilçeye ait İlçe SEGE-2022 çalışmasında ise sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen 56 değişken kullanmıştır. Analiz sonucunda, ilçelerin endeks skorları ve sıraları belirlenmiş, skorlardaki doğal kırınımlara göre ilçeler 6 gelişmişlik kademesinde gruplandırılmıştır." bilgisini paylaştı.

Araştırmaya göre, birinci kademe gelişmiş ilçeler, Marmara Bölgesi'nde 36, Ege Bölgesi'nde 13, İç Anadolu'da 9, Akdeniz Bölgesi'nde 5, Karadeniz'de 2, Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da birer tane bulunuyor.

Araştırmaya göre ikinci kademede 173, üçüncü kademede 175, dördüncü kademede 215, beşinci kademede 222, altıncı kademede ise 121 ilçe bulunuyor.

KONYA’NIN EN GELİŞMİŞ İLÇELERİ SIRALAMASI 2022

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı araştırmasına göre Konya’nın ilçelerinde ilk sırada Selçuklu geliyor.

Selçuklu birinci kademedeki yeriyle Türkiye’de 21’inci sırada. Karatay, Meram ve Ereğli ilçeleri ise ikinci kademede kendilerine yer buldu.

Akşehir, Beyşehir, Seydişehir, Ilgın, Kulu, Cihanbeyli ve Karapınar ise üçüncü kademede bulunuyor.

Beyşehir'den geçmiş yıllarda ilçe olarak ayrılan Hüyük ve Derebucak ise 5'inci kademede yer aldı.

Son sırada ise Derbent ilçesi var.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Konya’nın, en, gelişmiş, 6., ilçesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı