Haber Detayı
30 Nisan 2018 - Pazartesi 09:47 Bu haber 20549 kez okundu
 
Beyşehir-Konya Yolu Bitti, Son Dokunuşlar Yapılıyor
BEYŞEHİR - TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir-Konya arasındaki bölünmüş yol çalışmalarının teknik ve fiziki olarak bittiğini, artık güzergahta son dokunuşlar ile makyaj kısımlarının yapıldığını söyledi.
Güncel Haberi
Beyşehir-Konya Yolu Bitti, Son Dokunuşlar Yapılıyor

BEYŞEHİR - Babaoğlu, Beyşehir’de katıldığı bir toplantıda, Beyşehir-Konya arasındaki bölünmüş yol çalışmalarına değindi. Teknik olarak duble yol çalışmalarının bittiğini vurgulayan Babaoğlu, şu an devam eden faaliyetlerin son dokunuşlar ve makyaj kısmı olduğunu dile getirerek, “Konya’nın çıkışından Akyokuş’tan tepeye kadar hatta Altınapa Barajı’na kadar  olan kısımda yapılan işler, yeni bir satıh atma, yani sıcak asfalt olarak yolun çok daha kaliteli ve düzenli olmasını sağlamaya yönelik çalışmalardır” dedi.

      Güzergahın bazı bölümlerinde suyun tahliyesi ile ilgili ana kanal çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Babaoğlu, Beyşehir Taşıyıcılar Kooperatifi’nden gelen talep üzerine de daha önce projede olmayan viraj düzeltmesine yönelik faaliyetlerin de sürdüğünü belirtti. Babaoğlu, şu bilgileri verdi: “Kooperatifi Başkanımız ve üyelerinin bizden bir talebi vardı. Özellikle Kızılören mevkisinde, çeşmelere gelirken bu kısımdaki virajların düzeltilmesi isteniyordu. Bu, orijinal projede yoktu. Sonradan burasını da projeye ilave ettik. Kızılören mevkisindeki o büyük yarma ile çeşmeler mevkisindeki virajlı kesimi dümdüz yapma adına o iki yarmayı sonradan projeye eklettirdik.  Ayrıca şu anda yapılan diğer çalışmalar ise asfaltın kalitesini iyileştirme, ara yolların ara su boşaltma sistemlerinin yapılmasıyla ilgili son dokunuşlar. Teknik ve fiziki olarak Beyşehir yolunu bitirdik. Bu yolu bu günlere getirdik, şükürler olsun bitti mi, bitti. Bizim gözümüzde bitti. Şimdi artık son dokunuşlar, artık makyaj kısmı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

        Babaoğlu, Beyşehir bölgesini yakından ilgilendiren diğer yol projeleri ile ilgili olarak ise, “Beyşehir-Seydişehir yolunun ihalesi yapıldı, ardından inşaat işlemleri başladı. Yeni Devlet Hastanesi’nin yanından geçecek olan ve Derebucak-Antalya güzergahına bağlayacak Beyşehir çevre yolu çalışması da devam ediyor. Kurucuova-Gölyaka arasındaki yolumuz da bitti” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir-Konya, Yolu, Bitti,, Son, Dokunuşlar, Yapılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı