Haber Detayı
22 Eylül 2024 - Pazar 20:07 Bu haber 4315 kez okundu
 
Beyşehir Müftüsü Gökhan Becerikli Hakkında Çıkan İddialara İlişkin Hukuki Mücadele Başlatıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Müftüsü Gökhan Becerikli son günlerde bazı basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan hakkındaki çirkin iddialara ilişkin olarak ilgililer ve sorumlular hakkında hukuki yollara başvuracağı bildirildi.
Güncel Haberi
Beyşehir Müftüsü Gökhan Becerikli Hakkında Çıkan İddialara İlişkin Hukuki Mücadele Başlatıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Müftüsü Gökhan Becerikli son günlerde bazı basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan hakkındaki çirkin iddialara ilişkin olarak ilgililer ve sorumlular hakkında hukuki yollara başvuracağı bildirildi.

Müftü Gökhan Becerikli'nin avukatları Mehmet Akkanat ile Burak Can Büyüksarıkulak, kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, son günlerde bazı medya organlarında ve sosyal medya platformlarında müvekkilleri Beyşehir Müftüsü Gökhan Becerikli hakkında asılsız ve mesnetsiz iddialar içeren bir haberin yayıldığının üzülerek takip edilmekte olduğu belirtilerek, “Bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu ve müvekkil  ile ailesine yönelik bir itibar suikastı niteliği taşıdığını belirtmek isteriz.”denildi.

Açıklamanın devamında yaşananlara ilişkin bilgiler de verilerek şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikle, müvekkil Gökhan Becerikli hakkında ortaya atılan iddiaların herhangi bir somut kanıt veya resmi belgeye dayanmadığı, Konya İl Müftülüğü  ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da doğrulanmadığı, dolayısıyla mezkur iddiaların tamamen asılsız ve iftira niteliği taşıdığını vurgulamak isteriz.  Müftümüz görevini kanunlara ve mesleki etik kurallarına uygun bir şekilde yerine getirmektedir. Bundan sonra da aynı şekilde yerine getirmeye devam edecektir.

Müvekkil Gökhan Becerikli, ailesiyle birlikte saygın bir yaşam sürmekte olup, sosyal medya ve basın yoluyla kendisine yöneltilen bu iftiraları atıp yayanların hukuk önünde hesap vereceğini belirtmek isteriz. Müvekkil ve ailesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığımızın da itibarını zedelemeye yönelik bu tür asılsız haberler hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağını kamuoyuna saygı ile duyurmak isteriz.

Beyşehir’de göreve kısa bir süre önce başlamasına rağmen komşu ilçe Derebucak’ta da görev yapan Müftümüzü çok yakından tanıyan ve bilen bölge halkımız ile toplumumuzun bu tür yalan haberlere itibar etmediğini  görüyor olmaktan dolayı son derece mutlu olmakla birlikte, gelen yoğun destek mesajları nedeniyle de şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz.

OLAYIN GERÇEKLİĞİ:

Olayın Gerçekliği: 8 Eylül akşamı Saat 21:00 civarı trafik akışının yoğun olduğu Beyşehir kent merkezinde müvekkil ile eşi arasında bir ailevi mesele nedeniyle kendi araçları içerisinde bir tartışma yaşanmıştır. Bu sırada araca yaklaşan 3 sivil polis, şüpheli araç sorgulaması yapacaklarını belirterek müvekkilden kimliğini talep etmiş, kimlik bilgileri doğrulandıktan sonra araç sorgulamasını müteakip de herhangi bir işlem yapmadan bulunduğu adresten ayrılmışlardır.  Polisler tarafından, yanında bulunan eşinin kimliği ise talep edilmemiştir.

Müstehcenlik İddiaları: Bazı basın organlarında ve sosyal medyada yer alan "aracın içinde yarı çıplak yakalandı" şeklindeki iddialar asılsızdır ve kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Müvekkil , bu iddiaların tamamen uydurma ve iftira olduğunu net bir dille belirtmiştir.

Tutanak Meselesi: Olay anında herhangi bir tutanak tutulmamış, müvekkilde böyle bir tutanağa imza atmamıştır. Tutanağın müvekkil  tarafından imzalandığına dair iddialar gerçek dışıdır.

Yabancı Kadın İddiaları: Müftümüz hakkında yabancı bir kadınla ilgili ortaya atılan iddialar da tamamıyla yalandır. Bu konu, müvekkil ve ailesine zarar vermek amacıyla uydurulmuş bir iftiradır.

İsmailağa Cemaati İddiaları: Müvekkil veya eşinin İsmailağa cemaatiyle uzaktan yakından herhangi bir irtibatı bulunmamaktadır. Bu konuda yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamakta olup müvekkil  bu konuda  da yasal yollara başvuracaktır.

Konya Müftülüğü ve "Beyşehir'i Terk Et" İddiası: Konya Müftülüğü'nden müvekkile "Beyşehir'i terk et" şeklinde bir uyarı yapılmamıştır. Müftümüzün görevine aynı azim ve kararlılıkla devam ettiği bilinmelidir.

Basına ve sosyal medyaya yansıyan iddialara ilişkin olarak kolluk kuvvetleri ya da devletimizin herhangi bir kurumu tarafından hakkında başlatılan herhangi bir yasal işlem ya da adli süreç bulunmamaktadır ve müftümüz görevinin başındadır.

Bu tür yalan haberlerin toplumda infial yaratmak ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın saygınlığına zarar vermek amacıyla kasıtlı olarak yayılmakta olduğunu düşünmekteyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Beyşehir İlçe Müftüsü G.B. Vekili Av.Mehmet AKKANAT & Av.Burak Can BÜYÜKSARIKULAK”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Müftüsü, Gökhan, Becerikli, Hakkında, Çıkan, İddialara, İlişkin, Hukuki, Mücadele, Başlatıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı