Haber Detayı
10 Kasım 2017 - Cuma 10:24 Bu haber 6187 kez okundu
 
Beyşehir Oryantiring Yarışlarına Evsahipliği Yapacak
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesi, son dönemde giderek artan çeşitli sportif ve sosyal etkinliklerin adresi haline geldi.
Spor Haberi
Beyşehir Oryantiring Yarışlarına Evsahipliği Yapacak

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in hafta sonu yapılacak oryantiring (yön bulma) yarışlarına evsahipliği yapacağını söyledi.

         Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Beyşehir İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde 11 Kasım’da düzenlenecek olan yarışların eski otogar ile Eşrefoğlu Köprüsü arasında kalan göl kenarındaki alanda oluşturulacak parkurda gerçekleştirileceğini vurgulayarak, “İlçemizdeki 14 yaş altı kırmızı grup 1.kademe yarışları saat 12.00’de başlayacak, sonrasında ise dereceye giren isimlere düzenlenecek törende ödül ve hediyeleri verilecek. Etkinlik kapsamında, yarışmacılar kayıt masasına isimlerini yazdırdıktan sonra labirent oryantiring alanına geçerek hedefleri ellerindeki harita yardımıyla koşarak bulmaya çalışacak.Ankara, Antalya, Amasya, Adana, Aksaray, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Kayseri, Karaman, Kastamonu,Karabük, Kırıkkale, Konya, Kırşehir,Mersin, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sinop, Tokat, Yozgat ve Zonguldak gibi Türkiye’nin 25 farklı ilinden 600’e yakın yarışmacının katılmasının beklendiği düzenlenecek etkinliğin ilçemizin tanıtımına da önemli katkılar sunacağını düşünüyoruz. Bu anlamda, böylesine büyük ve önemli bir organizasyona evsahipliği yapan Beyşehir’imizdeki bu güzel yarışları izlemek için Cumartesi günü tüm vatandaşlarımızı göl kenarında buluşmaya davet ediyoruz. Aynı gün bu yarışların ikinci ayağı ise 14 Yaş Altı Mavi Bölge 1.Kademe Yarışları olarak İzmir Şirince’de düzenlenecek” dedi.

         Oryantiring, harita ile yön bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan bir spor olarak biliniyor. Zeka ile fiziksel becerinin birleşimi ‘düşünce sporu’ olarak da tanımlanıyor. Kısaca, bilinmeyen bir alanda harita ve pusula yardımı ile yönlerini bularak önceden yerleştirilmiş kontrol noktalarına sırası ile uğrayarak, kazanını en kısa sürede tamamlayanın belirlediği fiziksel ve zihinsel beceriye dayalı bir spor olarak belirtiliyor. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Oryantiring, Yarışlarına, Evsahipliği, Yapacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı