Haber Detayı
15 Aralık 2021 - Çarşamba 11:31 Bu haber 9583 kez okundu
 
Beyşehir Osb, sanayicilerden yoğun ilgi
BEYŞEHİR - Beyşehir OSB, son yıllarda gitgide artan bir ilgiyle karşı karşıya. Parsellerin kapışıldığı OSB’de, istihdam için atılan adımlar da kendini göstermeye başladı.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Osb, sanayicilerden yoğun ilgi

EYŞEHİR - Beyşehir OSB, son yıllarda gitgide artan bir ilgiyle karşı karşıya. Parsellerin kapışıldığı OSB’de, istihdam için atılan adımlar da kendini göstermeye başladı.

3 FİRMAYLA BAŞLADI

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki OSB’de son yıllarda artan ilgi nedeniyle tüm parseller yatırımcılara tahsis edildi. 2001'de Bayavşar Mahallesi sınırları içerisinde kurulan organize sanayi bölgesi, yeni sanayi alanlarının ekonomiye kazandırılması için var gücüyle çalışıyor. Kurulduğunda mermer sektöründe faaliyet gösteren üç firmanın yer aldığı OSB’de bacası tüten fabrikaların sayısı 26’ya ulaştı.


OKUL, FİZİBİLİTE AŞAMASINDA

2001 yılında kurulan 100 hektarlık OSB, arıtma tesisi proje aşamasında yer alırken, okul kurulumu fizibilite aşamasında bulunuyor. Savunma sanayi, silah, mermer, doğal taş ve otomotiv sektöründeki firmaların üretimde bulunduğu Konya Beyşehir OSB bünyesinde 1.300 doğrudan istihdam mevcut. Dolaylı olarak 5 bini aşkın kişinin aş kapısı olan organize sanayi bölgesi, gördüğü yatırımcı ilgisinden ise oldukça memnun.

İSTİHDAM SİNYALİ

Pandemiden ekonomik yönden en az etkilenen Beyşehir’de kurulu olan organize sanayi, istihdam çalışmalarını daha fazla artırma yönünde sağlam mesai yapıyor. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Osb,, sanayicilerden, yoğun, ilgi,
Yorumlar
Haber Yazılımı