Haber Detayı
01 Haziran 2019 - Cumartesi 09:47 Bu haber 4940 kez okundu
 
Beyşehir Ramazan Bayramına Hazır
BEYŞEHİR - Beyşehir'de önümüzdeki günlerde idrak etmeye başlayacağımız Ramazan Bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma programının bayramın 1’inci günü olan 4 Haziran Salı günü gerçekleştirileceği bildirildi.
Güncel Haberi
Beyşehir Ramazan Bayramına Hazır

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde önümüzdeki günlerde idrak etmeye başlayacağımız ramazan bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma programının bayramın 1’inci günü olan 4 Haziran Salı günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde yapılacak ramazan bayramı bayramlaşma programı belli oldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, 12.30 ila 13.30  saatleri arasında Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde  düzenlenecek bayramlaşma programında Belediye personeliyle biraraya gelerek bayramlaşacak.

 Kaymakamlık tarafından hazırlanan resmi bayramlaşma programı ise kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile aynı yerde saat 13.30’da başlayacak. Buradaki bayramlaşmanın ardından protokol, sırasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Devlet Hastanesi’ni ziyaret edecek. Programın son bölümünde protokol gazi ve şehit ailelerine ziyaretler gerçekleştirecek.

Bu arada, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, önümüzdeki günlerden itibaren idrak edilmeye başlanacak olan ramazan bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

BAYINDIR: “BEYŞEHİR’DE BİR DİZİ TEDBİRLER ALINDI”

Yaklaşan ramazan bayramı dolayısıyla Beyşehir Belediyesi olarak  ilgili birimler tarafından bir dizi tedbirler alındığını, çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Başkan Bayındır, arefe günü de dahil önümüzdeki bu 4 günlük süreçte ilçe merkezinde yaşanacak hareketlilikten dolayı ilçe merkezinde faaliyet gösteren esnaflara araçlarını evlerinde bırakmaları yönünde çağrıda bulundu. Bu konuda çalışmalar yürüten Zabıta ekiplerine yardımcı olunmasını istedi.

Bayındır, konuyla ilgili şu ayrıntılara yer verdi: “Şimdi bayram tedbirleri içindeyiz. Önümüzde 4 günlük bir süreç var, bir arefe yaşayacağız, arefe öncesi var. Yani bu cumadan itibaren cumartesi, Pazar, pazartesi  günleri bütün esnaf vatandaşlarımızdan, çarşı esnafımızdan özellikle çarşı pazarının hareketleneceğini bildiğim için İzmir, İstanbul, Antalya, Ankara ya da yurt dışından ilçemize gelecek değerli hemşerilerimiz hısım ve akrabalarımız, ‘toprağımı göreceğim, ana ata ocağını göreceğim, mezarlarımı ziyaret edeceğim’ diyenleri hoş karşılama adına gayret ediyoruz. Ben esnaflarımızdan rica ediyorum, araç konusunda özellikle altını çizerek söylemek istiyorum. Araçlarını lütfen evlerinde bıraksınlar. Çarşıyı rahat bıraksınlar, o insanlar gelsin hem onları görsün, hem alışverişini yapsın, hem köyüne kasabasına beldesine mahallesine rahat ulaşsın, hep beraber birbirimize yardımcı olalım. Zabıtalar ile bu faaliyetler için toplantım vardı, yeni çıktılar sahaya zabıtaya yardımcı olsun esnaflarımız. Bizde esnafımıza yardımcı olalım. Bu bayram arefesini bayramın ağırlığına yakışır şekilde ramazanın ağırlığına yakışır biçimde, birbirimizi kırmadan dökmeden, darılmadan, gücendirmeden, kalp kırmadan gönüller kazanarak iyi bir bayram hazırlığı yapalım diyorum. Bu anlamda, bütün islam aleminin Beyşehir’imin, değerli hemşerilerimin ramazan bayramlarını kutluyorum. Yaradan bizi, iddia ettiklerimizi yerine getirmek, başarmakla ödüllendirsin hepimizi, biz bu şehri seviyoruz. Bu şehrin insanı her şeyin en güzeline layıktır. İnşallah bizler de onlara layık ve gayret içinde olalım.”

Öte yandan, Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ramazan bayramında Beyşehir kent merkezinde nöbetçi fırın ve nöbetçi lokanta uygulamasının bu bayram günleri de devam edeceği belirtilerek, “Ramazan bayramının her üç günü de ilçemizde nöbetçi fırın Somuncu Unlu Mamüller Fırını, nöbetçi lokanta ise Damak Etlipide Salonu olarak belirlenmiştir” denildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Ramazan, Bayramına, Hazır,
Yorumlar
Haber Yazılımı