Haber Detayı
11 Ocak 2018 - Perşembe 08:44 Bu haber 12328 kez okundu
 
Beyşehir Şampiyonları Belli Oldu
BEYŞEHİR - Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Medeniyet Okulu Projesi kapsamında yapılan ´Haydi Bil Bakalım´ ve ´Haydi Konuş Bakalım´ adlı bilgi ve münazara yarışmalarının ilçe finali yapıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Şampiyonları Belli Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehir’de Ortaokul 6. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Haydi Bil Bakalım Bilgi Yarışması" ile lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Haydi Konuş Bakalım Münazara Yarışması’nın finali İlçemiz Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.
    
     Haydi Bil Bakalım bilgi yarışması 23 ortaokulun katılımıyla, Haydi Konuş Bakalım yarışması ise 14 lisenin katılımıyla gerçekleşti. Düzenlenen yarışmaların eleme turları sonrası finale çıkan üç okul olan, Atatürk Ortaokulu, İhsan Kabadayı Ortaokulu ile H.M. Süheyla Doğu Ortaokulu öğrencileri arasında geçti. Yarışmayı İhsan Kabadayı Ortaokulu birinci olarak bitirdi. Yarışma neticesinde İhsan Kabadayı Ortaokulu ilçe birincisi olarak Konya’da yapılacak olan ilçeler arası yarışmada Beyşehir’i temsil edecek.
   
      Haydi Konuş Bakalım adlı münazara yarışmasında ise 14 lise arasından finale kalan iki okul olan, Ali Akkanat Anadolu Lisesi ile Fethullah Bayır Fen Lisesi öğrencileri arasında geçti. Yapılan değerlendirmede Ali Akkanat Anadolu Lisesi birinci olarak Beyşehir’i temsilen Konya’da yarışmaya hak kazandı.
 
      Yarışma sonunda katılan tüm okulları tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, "İlçe elemeleri sonucunda 1.olan öğrencilerimizden Konya’da yapılacak olan İl finalinde de öğrencilerimizden başarı bekliyor ve öğrencilerimize güveniyoruz” dedi.
  
     Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, şube müdürleri, yarışmaya katılan okul müdürleri, öğretmenler, yarışmacı öğrencilerin yakınları ile diğer öğrenciler katıldı. Yarışmaların sonucunda dereceye giren okullara kupa, madalya ve hediyeler verildi. 

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Şampiyonları, Belli, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı