Haber Detayı
20 Temmuz 2018 - Cuma 10:55 Bu haber 14019 kez okundu
 
Beyşehir Ziraat Odası Tohum Eleme Tesisi Hizmete Girdi
BEYŞEHİR - Tohum eleme tesisinin hizmete girmesiyle Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı yazılı açıklamada bulundu.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Ziraat Odası Tohum Eleme Tesisi Hizmete Girdi

BEYŞEHİR - Kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarıma ve tarım projelerine desteğini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye kaliteli tohum sağlamak amacıyla Beyşehir Ziraat Odasında tohum eleme tesisi kurdu.



        Beyşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ağralı hizmete giren tohum eleme tesisi hakkında basına bilgi verdi. Ağralı ''Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı  desteği ile Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı'na kazandırılan tohum eleme tesisi hizmete girmiştir. Saatte beş ton tohum eleme kapasitesine sahip tesiste çiftçimiz ürününü römorkla boşalttıktan sonra eleme ve ilaçlama ve çuvallama yapılarak el değmeden tekrar römorka yüklenmektedir. Buğday, Arpa , nohut elenen tesiste eleme ücreti her kg için 0,050 Tl ile bir tona  50,00TL'dir''  dedi.

      Ağralı ayrıca ''tesisin kazandırılmasında Konya Büyükşehir Belediyesi'ne  yöneticileri ile çalışanlarına, Beyşehir Belediye Başkanlığı'na ve emeği geçenlere teşekkürü bir borç bilirim'' dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Ziraat, Odası, Tohum, Eleme, Tesisi, Hizmete, Girdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı