Haber Detayı
20 Temmuz 2018 - Cuma 11:06 Bu haber 12480 kez okundu
 
Beyşehir'de Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın
BEYŞEHİR - Beyşehir’de yaz tatilini iyi değerlendiren çocuklar yüzmeyi göl kenarına kurulan portatif yüzme havuzunda öğreniyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Vuslat Parkı’ndaki Beyşehir Gölü kenarında kurulan portatif yüzme havuzda yüzme eğitimi alan kız çocuklarıyla biraraya geldi.

          Yüzme eğitmeni Mahmut Çay’dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Özaltun, Beyşehir Belediyesi’ne ait sportif tesislerden tenis kortu içerisinde montajı yapılan portatif havuzda yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya’nın 55 farklı noktasında portatif yüzme havuzlarının montajının yapıldığını belirterek, “Portatif yüzme havuzu kurulan ilçeler arasında Beyşehir’imiz de yer alıyor.  Vuslat Parkı’mızda, Beyşehir Belediyemizin yaptırdığı çocuk yüzme havuzu ile suni plajın hemen yanıbaşında kurulan bu portatif yüzme havuzunda Beyşehirli çocuklarımız yüzme öğreniyor” dedi.

         Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ‘Konya’da yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak’ sloganıyla başlayan projenin Beyşehir’de de hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve bu havuzlarda KOMEK bünyesinde açılan yaz spor okulu çerçevesindeki yüzme kurslarından çok sayıda Beyşehirli çocuğun da istifade ediyor olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Özaltun, şunları kaydetti: “Özellikle göl kenarındaki çocuk yüzme havuzumuzun ve oluşturduğumuz suni plajın yanıbaşında bu portatif havuzun kurulmasını talep ettik. Sağolsunlar Başkanımızın da desteğiyle burada bu havuz kuruldu. Bu havuz 10 metre genişliğinde, 20 metre uzunluğunda ve yaklaşık 1 metre 20 santim derinliğinde. Çocuklarımız burada Konya’nın denizi olan Beyşehir Gölü’nün hemen kenarında hem yüzmeyi tüm teknikleriyle birlikte öğrenmiş, hem de yüzme sporunun da tadını çıkararak gönüllerince eğlenmiş olacak. Bu bölgedeki suni plajda çocuklarımız kumsaldan da istifade edip buradaki duşları kullanarak buradaki eğitimlerini icra edebilecek. Şu anda kayıtlı 750 öğrencimiz olduğunu öğrendik. Bu sayının zaman içerisinde yurtdışındaki  gurbetçilerimiz ve ilçe dışındaki hemşerilerimizin de ilçemize gelmeye başlamasıyla daha da artacağına inanıyorum. Ve tüm ailelerimizi çocuklarını bu kurslara göndermeye, KOMEK’e müracaat etmeye davet ediyorum. Dolayısıyla, bizim de Beyşehir’deki amacımız  ilçemizde yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmamasıdır.Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum.”

       Portatif havuzda her gün devam eden yüzme kurslarının saat 10.00’da başladığı ve 18.00’e kadar devam ettiği, kız ve erkek öğrencilerin yaş gruplarına göre düzenlenen seanslarda ayrı ayrı günlerde eğitimlerden istifade ettiği belirtildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Yüzme, Bilmeyen, Çocuk, Kalmasın,
Yorumlar
Haber Yazılımı