Haber Detayı
03 Ağustos 2015 - Pazartesi 22:48 Bu haber 5014 kez okundu
 
Beyşehir Göl Festivali Ertelendi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl 20-29 Ağustos'ta 11.’si yapılması planlanan Uluslararası Beyşehir Göl Festivali son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Göl Festivali Ertelendi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 10 gün süreyle yapılması planlanan ve tüm hazırlıkları tamamlanan festivalin son dönemde artan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.
        Başkan Özaltun yaptığı açıklamada “Daha önce yurt içi ve yurt dışındaki hemşerilerimizle Festivalimizi 20-29 Ağustos tarihleri arasında yapacağımızı paylaşmıştık.11.’sini düzenleyeceğiz Uluslararası Göl Festivalini farklı bir konsepte yapacağımızı söylemiştik. Bu süreçte Kaymakamlığımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Meclis üyelerimizle festival hakkında fikir alışverişinde bulunarak festivalle ilgi tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Ülkemizin popüler sanatçılarının yer aldığı, tarım fuarının olduğu, Türk Yıldızları gösterisinin, göl üzerinde offshore gösterisi ve birçok branşta spor aktivitelerinin ve yarışmaların yapılacağı çok zengin bir etkinlik yapmayı planlıyorduk. Ama maalesef Urfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısında 32 vatandaşımız hayatını kaybetmesi, terör olaylarının ve hain saldırıların artması ve art arda şehit haberlerinin gelmesi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Böyle bir ortamda festivalin yapılmasını doğru bulmuyoruz. 20-29 Ağustos'ta tarihleri arasında 11.’sini yapmayı planladığımız Uluslararası Beyşehir Göl Festivali erteliyoruz. Göl festivalinin haricinde Ekim ayı içerisinde Gençlik Festivali yapmayı planlıyorduk. Umuyoruz ki bu olaylar en kısa sürede son bulur. Yaşanan olayların son bulması halinde Ekim ayı içerisinde Uluslararası Beyşehir Gençlik ve Kültür Sanat Festivaliyle birlikte 11.Uluslararası Beyşehir Göl Festivalini de yapmayı düşünüyoruz. Olayların devam etmesi halinde ise Festivalimizi yine aynı konseptte 2016 yılı içerisinde yapmayı planlıyoruz. Polislerimize, askerlerimize ve vatandaşlarımıza yapılan saldırıları lanetliyor ve kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediyesi, tarafından, yıl, 2029, Ağustosta, , 11’si, yap
Yorumlar
Haber Yazılımı