Haber Detayı
10 Nisan 2014 - Perşembe 14:30 Bu haber 5892 kez okundu
 
Beyşehir MYO, yükseköğretim fuarında stand açtı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu, Antalya'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı'nda stant açtı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir MYO, yükseköğretim fuarında stand açtı

Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Aziz Öztürk, yaptığı açıklamada,Türkiye'de özel, vakıf ve devlet üniversitesi sayısının 180'i bulduğunu belirterek, "Üniversitelerin sayısının hızla artması sonucu fakülteler ve meslek yüksekokulunda bölümler ve programlar öğrenci bulmakta zorluk çekiyor. Bu  yoğun rekabet ortamında tanıtım faaliyetleri büyük önem arz ediyor. İşte bu tür tanıtım fuarlarına katılarak Beyşehir, bölgemiz ve okullarımızın da tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz. İnşallah bu katılımlarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Bu tür çalışmalarla öğrenci sayısı ve kalitesinin artmasına da kararlıyız."dedi.

Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Şaban Baş ise geleneksel olarak düzenlenen fuara aralarında Beyşehir Meslek Yüksekokulu'nun da bulunduğu 60'ın üzerinde özel, vakıf ve devlet üniversitesinden yükseköğretim kurumlarının iştirak ettiğini belirtti.

Selçuk Üniversitesi'ni temsilen fuara sadece stand açan Beyşehir Meslek Yüksekokulu'nun katıldığını vurgulayan Baş, etkinlikte yüksekokulun programları, Ali Akkanat Kampüsü, Anamas Konukevi, Kredi Yurtlar Kurumu, Feride Akkanat Kız Öğrenci Yurdu ve Beyşehir hakkında bilgiler aktarıldığını söyledi. Baş, şu bilgileri verdi: "Yükseköğretim fuarında yüksekokulumuzun standı çok yoğun bir ilgi gördü. Fuarda üç günde Beyşehir standını on binin üzerinde katılımcı ziyaret etti. Bu ziyaretlerde, öğrencilere, öğrenci velilerine ve rehber öğretmenlere Beyşehir hakkında bilgiler verildi, okulla ilgili bilgilerin yanında ilçemizi de tanıtarak bölgemiz turizmine katkıda bulunduğumuza inanıyoruz"

Kaynak: Editör:
Etiketler: Selçuk, Üniversitesi, (SÜ), Beyşehir, Ali, Akkanat, Meslek, Yüksekokulu, Antalya
Yorumlar
Haber Yazılımı