Haber Detayı
26 Mayıs 2015 - Salı 15:31 Bu haber 6934 kez okundu
 
Beyşehir'de "Sağlıkta Şiddete Hayır"
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, bir araya gelen 112 acil hizmeti veren sağlık çalışanları, kendilerine yönelik son dönemde yaşanan şiddet olaylarını alkışlarla protesto etti.
Sağlık Haberi
Beyşehir'de

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, bir araya gelen 112 acil hizmeti veren sağlık çalışanları kendilerine yönelik son dönemde yaşanan şiddet olaylarını alkışlarla protesto etti.
        Beyşehir 2 Nolu Toplum Sağlığı Merkezi önünde bir araya gelen ilçede görev yapan ATT, paramedik ve 112 ambulansı sürücülerinden oluşan sağlık çalışanlarının "Sağlıkta şiddete hayır" etkinliğine, Sağlık Sen Konya Şube Başkan Yardımcısı Mesut Can ve Sağlık Sen Beyşehir İlçe Başkanı Talip Akbulut da katılarak destek verdi.
        Acil Tıp Teknisyeni Münire Koçak, sağlık çalışanı meslektaşları adına okuduğu basın açıklamasında, sağlıkta yaşanan bu tür şiddet olaylarının motivasyonlarını da düşürdüğüne vurgu yaptı. Basın açıklamasında, şu cümlelere yer verildi: "Şiddete karşı tek yürek olarak, kendilerini hayat kurtarmaya adamış bir kutsal mesleğin sahipleri, sağlıkta şiddete hayır etkinliğinde bir aradayız. Hastanın amacı; sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanının amacı ise hastayı sağlığına kavuşturmaktır. Karşılıklı empati, saygı, hoşgörüye dayalı iletişimle daha iyi ve daha çabuk sağlık hizmeti verebilmek için hep ön safta yer almaktayız. İşte bu ortak amaca, şiddetle, baskıyla, zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet ve saygı çerçevesinde çalışarak ulaşılması gerektiğini vurgulamak için toplandık. Vatandaş ve sağlık çalışanları el ele vererek bu kötü tabloyu sonlandırabilir, tabii ki yetkililerin de desteği alınarak. Bu tür acı olaylar motivasyonumuzu düşürmektedir. İnsanların hayatlarını kurtarmak için çaba sarfeden sağlık çalışanlarını bu tür davranışlardan uzak tutmak gerekir. Dünyanın en kutsal görevlerinden birini yapıyoruz derken düştüğümüz mahkeme koridorları bize asıl gerçeği anlatıyor, can güvenliği olmayanlar can kurtaramazlar" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirde, bir, araya, gelen, 112, acil, hizmeti, veren, sağlık, ça
Yorumlar
Haber Yazılımı