Haber Detayı
09 Mayıs 2017 - Salı 11:15 Bu haber 5905 kez okundu
 
Beyşehirli Çiftçiler Şükür Duasında
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, yağan yağmurlar, yapılması planlanan yağmur duasının şükür duasına dönüşmesine neden oldu.
Yaşam Haberi
Beyşehirli Çiftçiler Şükür Duasında

BEYŞEHİR - Beyşehir’e bağlı Bayındır Mahallesi’nde Mayıs ayının gelmesi ile birlikte ekili arazileri için yağmur beklentisi içerisine giren çiftçiler, Bayındır Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde yağmur duası yapmak için karar aldı. 

       Çiftçiler yağmur duası için hazırlıklara başlarken, beklenen yağmurun gelmesi üzerine sevinen üreticiler bu defa şükür duası yapmaya karar verdi 
        Şükür duası için araziye çıkan çiftçiler, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu’nun yaptırdığı duada ellerini semaya kaldırdı. Duanın ardından katılımcılara yemek ikram edildi. 


       Bayındır Mahallesi Muhtarı Cengiz Keleş, yöre çiftçisi olarak her yıl bu mevsimde yağmur yağması ve bereketli bir sezon dileğinde bulunmak üzere biraraya geldiklerini hatırlatarak, “Niyetimiz yağmur duası yapmaktı. Ama, duanın hemen öncesinde gelen yağmur üzerine bunu şükür duasına dönüştürme kararı aldık. İnşallah, bereketli ve bolluk içesinde bir mahsul dönemi yaşamayı umut ediyoruz.Şükür duamızda aramızda ilçemizdeki daire amirleri, çevredeki muhtarlarımız, komşu köylerimizin sakinleri ve çiftçilerimiz de oldu. Katılımlarından dolayı hepsine teşekkür ediyoruz. Dualarımızı Cenabı Allah inşallah kabul buyursun" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Çiftçiler, Şükür, Duasında,
Yorumlar
Haber Yazılımı