Haber Detayı
01 Aralık 2017 - Cuma 09:04 Bu haber 6811 kez okundu
 
Beyşehirli Çocuklara “Kırmızı Başlıklı Kız” Sahnelendi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, “Kırmızı Başlıklı Kız” isimli çocuk oyununu Beyşehirli çocuklarla buluşturdu.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehirli Çocuklara “Kırmızı Başlıklı Kız” Sahnelendi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi ve Eti Çocuk Tiyatrosu işbirliği ile Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nde “Kırmızı Başlıklı Kız” isimli çocuk oyunu sahnelendi.  

       Charles Perrault’un eserinden uyarlanan, Ünsal Sicili tarafından yazılıp yönetilen, müziklerini Caner Anar’ın, dekor ve kostüm tasarımını Şebnem Kepkep’in yaptığı eser, Kültür ve Yaşam Merkezi’nde iki seans halinde çocuklarla buluştu.

       Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ana okulu ve ilkokullarda öğrenim gören çocuklar, aileleri ile öğretmenleri ile birlikte ücretsiz olarak izledikleri tiyatro oyununda eğlenceli ve keyif dolu dakikalar yaşadı.

ÇOCUKLARA BÜYÜKLERİN SÖZÜNDEN ÇIKMAMAYI ANLATIYOR…

Beyşehir Belediyesi tarafından çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla çocuklarla buluşturulan “Kırmızı Başlıklı Kız” isimli çocuk tiyatro oyunu, klasik masalın kurgusunun zenginleştirilmesiyle sahneye konuluyor. Oyunun temelinde ise, büyüklerin sözünden çıkmanın ve doğru yoldan ayrılmanın ne kadar çok soruna yol açabileceğinin yanısıra, tanınmayan kişilere karşı da dikkatli olunması gerektiği anlatılıyor. Annesi ve babasına verdiği sözü, ormanda karşılaştığı kurnaz kurdun kendisini kandırmasıyla tutamayan Kırmızı Başlıklı Kız, büyükannesine ulaştığında ise her şeyin farkına varmış oluyor. Oduncu ile avcının, Kırmızı Başlıklı Kız ve büyükanneyi kurtarmasıyla tamamlanan, eğitici olduğu kadar eğlenceli bir oyun olarak dikkat çekiyor. Çocukların ilgisini her an dinamik tutabilen “Kırmızı Başlıklı Kız”, kurgusu, müzikleri ve diğer sürprizleriyle çocuklar tarafından keyifle izleniyor.

        Tiyatro oyununun sahnelenmesinden önce kültür merkezinde çocuklarla biraraya gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, çocuklara yönelik bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, “Beyşehir’de çocuklarımıza yönelik olarak ilk kez gerçekleştirdiğimiz tiyatro oyununun beğenilerek izlenmesi ve yoğun katılım da bizleri  ziyadesiyle memnun etti. Eğitim yaşamlarının yanısıra sosyal ve kültürel yönlere de hitap eden hizmetlerimizle Belediye olarak çocuklarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. İlçemizi geleceğe, inşallah çocuklarımızın mutluluklarıyla taşıyacağız” diye konuştu. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Çocuklara, “Kırmızı, Başlıklı, Kız”, Sahnelendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı