Haber Detayı
07 Mayıs 2019 - Salı 17:51 Bu haber 6492 kez okundu
 
Beyşehirli Kadınlardan Ev Ekonomisine Katkı
BEYŞEHİR - Beyşehirli kadınlar, Beyşehir Belediyesi tarafından oluşturulan el emeği kadınlar pazarında kendi el emeklerini satıp ev ekonomilerine katkı sağlıyor.
Ekonomi Haberi
Beyşehirli Kadınlardan Ev Ekonomisine Katkı

BEYŞEHİR - Beyşehirli kadınlar, Beyşehir Belediyesi tarafından oluşturulan el emeği kadınlar pazarında kendi el emeklerini satıp ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Beyşehir Belediyesi tarafından göl kenarındaki Vuslat Parkı’nda kadınlar için özel olarak oluşturulan “El emeği kadınlar pazarı” vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Pazar yerini gezen vatandaşlar, kadınlar tarafından evlerde üretilen yöresel gıdalar ile el emeği göz nuru dökülerek hazırlanan el işi ürünleri satın alabiliyor.

“Beyşehir’in anneleri” sosyal grubunun yöneticisi, evhanımı Melek Şahap, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’a talepleri üzerine Beyşehir’in kadınlarının satış yapabilmeleri için Vuslat Park’ta hafta sonları özel olarak kurulan el emeği pazarı nedeniyle teşekkür etti.

“Beyşehir’in anneleri” olarak 8 bin kişilik üyeye sahip geniş bir sosyal medya grubu ailesi olduklarını hatırlatan Şahap, “Bu proje, bu fikir de Beyşehirli annelerimizden çıktı. Çünkü, annelerimiz, hanımlarımız herkes, kendi evlerinde zaten bir şeyler yapıp alıyor, satıyordu. El işidir, Beyşehir’in bulgurudur, tarhanasıdır, eriştesidir bu gibi ürünler biliyorsunuz ilçemizde çok revaçta ve meşhur olan ürünlerimizdir. Yurtdışından bizleri takip eden üyelerimiz de var, yapamayan kendisi dışarıda olanlar ya da burada olup da satın almak isteyenler olabiliyor. İşte buradan yola çıkarak belediye başkanımızdan böyle el emeği ürünlerimizi satışa sunabileceğimiz bir kadınlar pazarı konusunda taleplerde bulunduk. Başkanımız sağolsun destek verdi, Vuslat Parkı’nda bu Pazar alanı oluşturuldu. İnşallah başkanımızın destekleriyle bu Pazar zamanla daha da gelişip büyüyecek. Pazarımız her hafta cumartesi günleri kuruluyor. Burada ayrıca, kadınlarımız açtığı tezgahlarda evlerinde yapıp getirdiği, pasta börek gibi gıda ürünlerini de satabiliyor. Yine, burada açılan yufka ekmek, gözleme, börek ve pişi gibi ürünleri de kadınlarımız satmak suretiyle aile bütçelerine ek bir imkan sağlayabiliyorlar” dedi.
El emeği kadınlar pazarında satış yaparak aile bütçesine katkı sağladığını belirten evhanımı Ayşe Kaplan, “Ben bu tezgahımda tarhana, erişte, un tarhanası çorbası, gözleme yapıp satıyorum. Aynı zamanda ballarımız da var, getirip burada satıyoruz. Allah razı olsun başkanımızdan, bizlere böyle bir imkanı sağladı, yer için herhangi bir ücret de bizlerden talep edilmiyor. Buraya herkesi alışverişe bekliyoruz, rağbet çok güzel, satışlardan da çok memnunuz” diye konuştu.

Pazarda tezgah açan Cemile Us da, kadınlar pazarında gözleme yaparak satışa sunduklarını belirterek, “El emeği, göz nuru yaptığımız ürünleri burada satarak aile ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bizlere böyle bir imkan sağlandığı için başkanımıza desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Kadınlardan, Ev, Ekonomisine, Katkı,
Yorumlar
Haber Yazılımı