Haber Detayı
07 Kasım 2020 - Cumartesi 13:04 Bu haber 7235 kez okundu
 
Beyşehirli okçuların Gölcük Yaylası'ndaki başarıları
Kütahya’nın Simav ilçesinde düzenlenen okçuluk yarışmalarına katılan Beyşehir Geleneksel Spor Kulübü okçuları madalyaları topladı.
Spor Haberi
Beyşehirli okçuların Gölcük Yaylası'ndaki başarıları

Kütahya’nın Simav ilçesinde düzenlenen okçuluk yarışmalarına katılan Beyşehir Geleneksel Spor Kulübü okçuları madalyaları topladı.

Kütahya’nın Simav ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan bin 450 rakımlı Gölcük Yaylası’nda yurdun dört bir yanından gelen okçular buluştu.

Okçu dostlarının buluşması olarak bilinen etkinliğe Kütahya, Simav, Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Çanakkale, Malatya, Afyon, Tokat, Konya, Beyşehir, Akşehir, Maraş, Uşak, Yozgat, Düzce ve Eskişehir’den yaklaşık 150 okçu katıldı.

İki gün süreli etkinlikte, dostluk ve kardeşliğin yanısıra, Ata sporu okçuluğun geliştirilmesi ve sevdirilmesi amaçlandı.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen yarışlarda ise çeşitli mesafelerdeki hedeflere ok atışları yapıldı.

Hareketli puta kategorisinde Beyşehir Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü’nden erkeklerde İbrahim Akış birinci, bayanlarda ise Esma Akış üçüncü oldu. İbrahim ve Esma Akış’a altın ve bronz madalyaları düzenlenen ödül töreninde verildi.

"BEYŞEHİR'DE OKÇULUK SPORU İVME KAZANDI"

Beyşehir Geleneksel Spor Kulübü Başkanı İbrahim Akış, Beyşehir ilçesinde geleneksel okçuluğun sürekli yükselen bir ivme ile her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek, kendi imkanlarıyla yaptıkları bu spor branşının, sponsor destekleriyle yürütülmeye çalışıldığını belirterek, gençleri ve yeni nesli bu konuda daha iyi yetiştirerek bölgenin de okçulukta birçok başarıya imza atabileceğini söyledi.

Akış, amaçlarının ata sporu olan okçuluğun Beyşehir’de geliştirilmesinin yanında sevdirilmesi olduğunu belirterek, “Ata sporumuz olan okçuluğa sahip çıktıkları için Beyşehir Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Sayın Emre Yağcıoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, okçuların, Gölcük, Yaylası'ndaki, başarıları,
Yorumlar
Haber Yazılımı