Haber Detayı
02 Ağustos 2021 - Pazartesi 11:11 Bu haber 4648 kez okundu
 
Beyşehirli STK'lar Manavgat’ın Yanında
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, orman yangınlarıyla boğuşan Manavgat’ta yangından etkilenen vatandaşlara yönelik başlatılan yardım kampanyaları adeta bir seferberliğe dönüştü.
Yaşam Haberi
Beyşehirli STK'lar Manavgat’ın Yanında

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, orman yangınlarıyla boğuşan Manavgat’ta yangından etkilenen vatandaşlara yönelik başlatılan yardım kampanyaları adeta bir seferberliğe dönüştü.

Memur-Sen Beyşehir İlçe Temsilciliği ile Göl Feneri Yardımlaşma Derneği tarafından “Beyşehir Manavgat’ın yanında” sloganıyla başlatılan yeni yardım kampanyasında ise oluşturulan bir tır yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde yola çıktı.

Memur-Sen Beyşehir İlçe Temsilcisi Halil Yavşil, 27 Temmuz’dan itibaren Türkiye’nin birçok ilinde başlayan orman yangınlarından en fazla etkilenen bölgenin Beyşehir’e çok yakın bir ilçe olan Manavgat bölgesi olduğunu belirterek, “Manavgat’ta yangınlar hala devam etmekte. Bu yangınlarda mal ve can kaybı yaşanmakta ve bu acılar, biz Beyşehirlileri de gerçekten çok üzmektedir” dedi.

YARDIM KAMPANYALARINDA BEYŞEHİR EN ÖNDE...

Konya ilçeleri içerisinde Beyşehir’in yaşanan bu tür afet ve felaketlerde her zaman yürüttüğü yardım kampanyaları ile ön plana çıktığını hatırlatan ve bu durumu takdir ve övgüye layık bulduklarını belirten Yavşil, şöyle devam etti:

“Beyşehir’de yaklaşık 6 gündür yardım kampanyaları sürmektedir. Sivil toplum kuruluşları ve dernekler olarak Beyşehir halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Beyşehir yardım konularında her zaman önde bir ilçe olarak birlik ve beraberlik noktasında bizler binanın tuğlaları gibiyiz. Cenab-ı Hak bizlerin bu birliğini beraberliğini bozmasın. Bizler de Memur-Sen ve Göl Feneri Derneği gibi sivil toplum kuruluşları olarak dünden itibaren bir yardım kampanyası başlattık. Orada yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, acılarını bir nebze de olsa dindirmek ve gidermek için. Bugün de tırımızı doldurduk. Ve yola çıkmaya hazır hale getirdik. İnşallah Manavgat bölgesindeki kardeşlerimize yardımcı olmuş oluruz. Mevlam yapılan bu hayır ve hasenatları dergahında inşallah kabul eylesin. Kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, ayrıca özellikle Yenidoğan Mahallemize ve muhtarımıza çok büyük katkılarından dolayı da şükranlarımı sunmak istiyorum.”

Göl Feneri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Takavcı ise, Türkiye’nin son günlerde ciddi yangınlarla bir mücadele içerisinde olduğuna dikkati çekerek, “Allah’ın izniyle bu birlik beraberliğimizle beraber belki giden canlarımız geri gelmeyecek ama biz bu mal kayıplarını minimuma indirme ve karşılama noktasında hepimiz seferber olduk. Burada Memur-Sen’imize teşekkür ediyoruz, aşevimizle birlikte bu kampanyada görev almak istedi. Beraber bir organize yapıldı” dedi.

"YÖRE HALKIMIZ TAKDİRE ŞAYAN BİR SEFERBERLİK İÇERİSİNDE"

Beyşehir’in Konya vilayetinde ayrı bir yeri olduğuna da vurgu yapan Takavcı, daha önce düzenlenen kampanyalarda da Beyşehir halkının sehavetli duruşunu her zaman gösterdiğini hatırlattı. Bu manada yöre halkının takdire şayan bir seferberlik içerisinde yer aldığına vurgu yapan Takavcı, şunları kaydetti: “Türkiye’mizde bu birlik beraberliğimiz olduğu müddetçe bunları aşacak güçteyiz. En azından moralimizi bozmayı başaramayacaklar, eğer kasıtlı çıkarmışlarsa. Tabi mevsim olarak da nemin en aza indiği, kuraklığın en fazla olduğu ve sıcaklığın arttığı bir mevsimi yaşıyoruz. Mevsim olarak da yangınlara çok uygun bir dönem. Fakat aynı noktada 4-5 yangının bir anda çıkması tabi soru işaretleri, bunu da devletimiz çözecektir. Bu manada bize ulaşan eksik ihtiyaçlar, soğuk buzlu suları muhafaza etmek için kaplar, termoslar, yatak, kuru bakliyat ürünleri bozulmayacak şekilde. Temizlik malzemeleri, çocuk bezidir ve mutfak eşyalarıdır, gereçleridir, bunlardan oluşan bir tır oluşturuldu. Halkımız da bunu birkaç saat içerisinde doldurdu. Biz bu örnekleri zaten defalarca yaşadık, bu tırımızdan sonra da Allah’ın izniyle daha eksik ihtiyaçlar bildirilirse hemen yine organize edip biz bunu yapabilecek güçteyiz elhamdülillah. Çünkü halkımızın bu manada ciddi bir teveccühü var ve gerçekten Beyşehir’imize takdir duygularımı bende iletiyorum, bir başkadır Beyşehir’imiz, insanıyla, kurumlarıyla. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, sizlere, düzenleyen kurumlarımıza Memur Sen’imize ve burada bizzat kan ter içinde çalışıp tırı yükleyen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah’ım bu acıları bir daha bizlere yaşatmasın, ama biz bu moralimizi kesinlikle bozmayacağız, biz bunların çok daha büyüklerini atlattık, atlatacağız. Bu manada da dimdik durduğumuzu herkese ilan etmiş olalım”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, STK'lar, Manavgat’ın, Yanında,
Yorumlar
Haber Yazılımı