Haber Detayı
12 Ekim 2021 - Salı 16:36 Bu haber 5785 kez okundu
 
Bilgehaneler ve Lise Medeniyet Akademisi’nde Yeni Dönem Başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla hizmet veren Bilgehaneler ile lise öğrencileri ve yeni mezunlar için ilk kez açılan Lise Medeniyet Akademisi yeni dönem eğitimlerine başladı.
Eğitim-Kültür Haberi
Bilgehaneler ve Lise Medeniyet Akademisi’nde Yeni Dönem Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehaneler ile ilk kez açılan Lise Medeniyet Akademisi’nde yeni dönem eğitimleri başladı. Konya merkezde 9, Ilgın, Seydişehir, Kadınhanı, Doğanhisar ve Sarayönü ilçeleriyle birlikte toplam 14 merkezde hizmet veren Bilgehaneler, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetişmesi için yeni dönemde aynı heyecanla eğitimlere başladı. Ders Destek, Sosyal Faaliyet ve Atölyeler, Milli ve Manevi Eğitimler olarak 3 ana başlıkta hizmet verilen Bilgehanelerde 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) hazırlık desteği ile İmam Hatip Hafızlık Ortaokulu’na giriş için hafızlık hazırlık eğitimi veriliyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK: LİSE MEDENİYET AKADEMİSİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrenciler ile yeni mezun gençlerin katılabildiği Lise Medeniyet Akademisi’ni de yeni dönemde hayata geçirdi. Lise Medeniyet Akademisi, milli ve manevi eğitimler, ders ve sınav destek programları, etkinlikler ve atölyeler olmak üzere dört başlık altında gençlere hizmet verecek.

MİLLİ VE MANEVİ EĞİTİMLER

Liseli ve yeni mezun gençler; milli ve manevi eğitimler kapsamında; Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi, ilmihal, Peygamberler Tarihi, akaid gibi derslerden faydalanabilecek.

DERS VE SINAV DESTEK PROGRAMLARI

Öğrencilerin okul derslerine destek olması amacıyla planlanan ders destek programları ise; Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Dil ve Anlatım, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji Felsefe, Sosyoloji-Psikoloji, Yabancı Dil, Mantık, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım eğitimleri, alanında uzman kadrolar tarafından verilecek. Lise Medeniyet Akademisi kapsamında ayrıca liseli gençlerin başka hiçbir yerde bulamayacağı; müzik, bilişim, uzay ve gökbilimi, arkeoloji, dil, teknofest, inovasyon, fotoğrafçılık, drama, görsel sanatlar, model uçak ve kıraat atölye çalışmaları da yapılacak. ETKİNLİKLER Öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel becerilerine katkı sağlamak amacıyla; doğa yürüyüşleri, kamplar, binicilik, sinema, tiyatro, yüzme, playstation, tarihi ve kültürel geziler, bilgi ve münazara yarışmaları, futbol, basketbol, voleybol, satranç, masa tenisi turnuvaları düzenlenecek ve aynı zamanda lise medeniyet akademisinde bulunan fitness salonuyla da Konya’daki liseli gençlere hizmet verilecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bilgehaneler, ve, Lise, Medeniyet, Akademisi’nde, Yeni, Dönem, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı