Haber Detayı
07 Ağustos 2015 - Cuma 15:22 Bu haber 4225 kez okundu
 
Bilim Merkezi 274 Bin Kişiyi Ağırladı
KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’ni hizmete girdiği 2014 yılı Nisan ayından bu yana 274 bin kişi ziyaret etti.
Bölgeden Haberi
Bilim Merkezi 274 Bin Kişiyi Ağırladı

KONYA - Toplumda bilim kültürü oluşturmak, öğrencilerde etkileşimli bilimsel etkinliklerle farkındalığı artırmayı amaçlayan Konya Bilim Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’nin sadece Konya\'nın değil aynı zamanda tüm Türkiye\'nin değeri olduğunu belirterek, Konya’nın, görsel zenginliği ve estetiğiyle dünyadaki en önemli bilim merkezlerinden birine sahip olduğunu söyledi. Hedeflerinin Bilim Merkezi’ni Konya’nın gücünü artıran bir yapıya dönüştürmek ve şehrin markalarından biri yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Konya’nın Hazreti Mevlana’nın yanında Bilim Merkezi’yle, üniversiteleriyle anılmasının şehrin değerini artıracağını dile getirdi. Açılışı 26 Nisan 2014 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Bilim Merkezi’ni bu güne kadar 273 bin 878 kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, planetaryumu, gözlem kulesi, bilimsel sergileri ve kütüphanesi ile Bilim Merkezi’ni görmeye davet etti.
        BİLİM MERKEZİ’NE ÖĞRENCİLER AKIN EDİYOR
        Ziyaretçilerine ulusal ve uluslararası Bilim Festivali ve Bilim Tüneli gibi etkinliklerle uygulamalı öğrenme imkanı sunan Konya Bilim Merkezi’ne farklı ülkelerden ve ülkemizden ziyaretçiler akın ederken; özellikle yaz aylarında KOMEK Yaz Okulu öğrencileri başta olmak üzere, yaz tatillerini Konya’da geçiren öğrenciler akın ediyor. Bilim Merkezi’nde öğrencilere “Bilimle Eğlenerek Öğren” sloganıyla çeşitli aktiviteler yaptırılıyor. Bilim Merkezi, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilçelerdeki okullara da Gezici Bilim Tırı ile etkinlikler düzenleyerek, ilçelerdeki öğrencilerin de bu imkandan yararlanmasını sağladı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KONYA, , Konya, Büyükşehir, Belediyesi, tarafından, yaptırılan, Türkiye’nin, TÜB
Yorumlar
Haber Yazılımı