Haber Detayı
01 Mart 2021 - Pazartesi 13:51 Bu haber 4399 kez okundu
 
Bisiklet Şehri Konya’da Bisiklet Trafik Işıklarının Sayısı Artırılıyor
Bisiklet şehri Konya’da bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve bisikletlilerin güvenliğinin sağlanması için çeşitli çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, bisikletliler için kavşaklara yerleştirdiği trafik ışıklarının sayısını 220’ye çıkarıyor.
Yaşam Haberi
Bisiklet Şehri Konya’da Bisiklet Trafik Işıklarının Sayısı Artırılıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Türkiye’nin 550 kilometreyle en uzun bisiklet yoluna sahip şehri olduğunu hatırlatarak, bisiklet kullanımını teşvik etmek, bisikletlilerin güvenliğini artırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

BİSİKLET TRAFİK IŞIKLARININ SAYISI 220 OLUYOR

Bisiklet yolu olan kavşaklarda bisikletlilerin güvenli şekilde kavşakları kullanabilmeleri için özel tasarlanmış trafik ışıklarının sayısını artırdıklarını kaydeden Başkan Altay, “Bu kapsamda; Yeni İstanbul Caddesi, Çevre Yolu Caddesi, Beyşehir Caddesi, Şefik Can Caddesi, Adana Çevre Yolu gibi bisikletliler tarafından yoğun olarak kullanılan yolların bulunduğu caddelerden başlayarak şehir merkezinde bulunan tüm kavşaklara bisikletliler için trafik ışıkları yerleştiriyoruz. Böylece bisikletliler için yaptığımız trafik ışığı sayısı 220’ye ulaşıyor. Bisiklet sürücüleri, kendilerine özel trafik ışıkları sayesinde bisiklet yollarının araç trafiğiyle kesiştiği yerlerde daha güvenli olacak.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE BİSİKLET KONUSUNDA ÖNCÜ ŞEHİR KONYA

Şehir içi ulaşımda bisiklet kullanım oranının artırılması hedefi doğrultusunda planlama yaptıklarını vurgulayan Başkan Altay şöyle devam etti: “Bisiklet yolları, bisiklet tramvayı, bisiklet taşınan otobüsler, bisikletliler için trafik ışıkları, bisiklet tamir istasyonları, bisiklet bekleme istasyonları, bisiklet empati eğitimi, elektronik yönlendirme ve bilgilendirme ekranlarında bisiklet temalı paylaşımlar gibi birçok çalışmayla Konya’mızı Türkiye’de bisiklet konusunda öncü şehir konumuna getirdik. Bisiklet yolu yapımının önemi kadar toplumda bisiklet kültürünün de oluşturulması gerektiğinin farkındayız. Bisiklet kullanan vatandaşlarımız bisiklet kullanarak ekonomiye, çevreye, sağlığa, trafik tıkanıklığı ve gürültü kirliliğinin azaltılmasına katkı sağladıkları için biz de kendilerine bisiklet kullanımında sonuna kadar destek olmaya çalışıyoruz.”

BİSİKLET YOL AĞI GENİŞLEYECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez Bisiklet Master Planı’nın hayata geçtiği Konya’da, şehir merkezinde bisiklet yolu olmayan caddelere bisiklet yolu kazandırmayı da planladıklarını dile getiren Başkan Altay, Akıllı Bisiklet Uygulama Sistemi (ABUS) ile güvenli bisiklet parklarının da de kısa süre içerisinde vatandaşların kullanımına sunulacağını ifade etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bisiklet, Şehri, Konya’da, Bisiklet, Trafik, Işıklarının, Sayısı, Artırılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı