Haber Detayı
26 Temmuz 2018 - Perşembe 10:33 Bu haber 6088 kez okundu
 
Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı Açıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Borsa İstanbul iş birliği ile Konya Bilim Merkezi’nde oluşturulan Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı açıldı.
- Haberi
Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı Açıldı

Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi ile Borsa İstanbul iş birliğinde Borsa Eğitim ve Simülasyon Laboratuvarı’nın (BISTLAB) açılışı yapıldı. Konya Bilim Merkezi’nde açılan laboratuvar, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra özel ve kamu sektörü yatırımcılarına yönelik olarak uygulamalı eğitim imkânları sağlayacak.

YATIRIMCI DAHA TUTARLI VE DOĞRU KARARLAR ALMAYI ÖĞRENECEK

Projenin açılışında konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, laboratuvarda verilecek eğitimler sayesinde öğrenci ve gerçek yatırımcının daha tutarlı ve bilinçli kararlar verebileceğinin altını çizdi. Karadağ, “Laboratuvar eğitimlerine katılanların tamamının üniversite öğrencisi olmasını beklemiyoruz. Gerçek yatırımcı ve finans piyasasındaki profesyonelleri de eğitimlere bekliyoruz. Bu sayede yatırım alanlarında riskin sıfırlandığı, sanallaştırıldığı modüllerle bir deneme fırsatı elde edecekler. Tüm yatırımcıların aslında bu tür bir finansal tecrübeyi test etmesi gerekiyor. Bu testleri uygularlarsa yatırım kararlarında mantıklı ve çok daha tutarlı kararlar verebildiklerini görecekler” ifadelerini kullandı.

KONYA 5 ÜNİVERSİTESİ, 150 BİN ÖĞRENCİSİYLE ANADOLU’NUN BİLİM MERKEZİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezinin, kapalı-açık alanlarıyla Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ama aynı zamanda hem yapısıyla de hem içindeki sergi alanlarıyla Türkiye’nin en çok ziyaret edilen bilim merkezlerinden birisi olduğunu hatırlattı. Altay, “Konya aslında geçmişten günümüze kadar her zaman bilimin merkezi oldu. Selçukluların Anadolu’yu fethetmesi ile birlikte bu kadim medeniyete 200 yıl başkentlik yapan bu şehir, birçok medresesi ile de dönemin en önemli ilim ve bilim merkezlerinden birisi haline geldi. Bugün de Konya, 5 üniversitesi ve 150 bin üniversite öğrencisi ile Anadolu’nun kalbinde bir bilim merkezi” dedi.

GENÇLER YENİ İŞ, YATIRIMCI DA SERMAYE PİYASASINI DAHA İYİ ANLAMA İMKANINA KAVUŞACAK

Başkan Altay, projenin Konya’da hayata geçmesi dolayısıyla Borsa İstanbul yöneticilerine teşekkür ederken, projenin gençler için yeni iş imkanı sağlayacağına vurgu yaptı. Altay, “Bugün Borsa İstanbul ile gerçekleştirdiğimiz proje, inşallah gençlerimiz için yeni iş imkânları oluştururken Anadolu yatırımcıları için de sermaye piyasalarını anlama adına önemli bir fırsat olacak. Borsa İstanbul ile bir partner olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah gelecekte de çok güzel projeleri hep birlikte hayata geçiririz” diye konuştu. Programda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’a günün anısına usturlap takdim etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Borsa Eğitim ve Simülasyon Laboratuvarı’nın kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ile üniversitelerin yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

BORSA EĞİTİM VE SİMÜLASYON LABORATUVARI

Sermaye piyasalarına yönelik çeşitli eğitimlerin verileceği, uygulamaların ve araştırmaların yapılacağı BISTLAB, üniversite öğrencilerinin yanı sıra özel ve kamu sektörüne yönelik uygulamalı eğitim imkânları sağlayacak. Konya Bilim Merkezinde ve üniversitelerde seans salonu simülasyonu laboratuvarları oluşturulup eğitimler gerçekleştirilmesi, finansal okur-yazarlığın yaygınlaştırılmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor. Tüm teknik donanımı Borsa İstanbul tarafından karşılanan BISTLAB ile Borsa İstanbul verileri eş zamanlı bu laboratuvarlardan takip edilebilecek. Simülasyon programı vasıtasıyla katılımcılar sermaye piyasalarında deneyim kazanacak ve laboratuvarlarda sermaye piyasalarına yönelik araştırma yapabilme fırsatı bulabilecek.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Borsa, Uygulama, ve, Finans, Simülasyon, Laboratuvarı, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı